23 Nisan'da makam koltukları kızlara emanet

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2008 14:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında devlet büyüklerinin makamına kız öğrenciler oturacak.

23 Nisan'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül makamını Yenimahalle Türkan Azmi Köksoy İlköğretim Okulundan Ezgi Oğuzcan'a, devredecek. TBMM Başkanı Köksal Toptan ise koltuğunu Keçiören Ulviye Fenmen İlköğretim Okulundan Damla Avdan'a, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Çankaya İlköğretim Okulundan Baha Ocak'a bırakacak. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in makamına ise Sincan İlköğretim Okulundan Sıla Çeliktaş oturacak.

Öğrenciler, 22 Nisan Salı günü de bazı devlet büyüklerinin makamını ziyaret edecek. Ankara Valisi Kemal Önal, makamına Keçiören Gülhane İlköğretim Okulundan Ezginur Demirbaş'a devredecek. 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Aslan Güner'in koltuğunu Keçiören Şenlik İlköğretim Okulundan İkragül Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in makamını ise Gölbaşı TED İlköğretim Okulundan Yağmur Özkök devralacak. İl Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta'nın koltuğuna ise Sincan 100. Yıl İlköğretim Okulu öğrencisi Mustafa Koç oturacak.

19 Mayıs Stadyumu'ndaki tören

Kutlamalar kapsamında 19 Mayıs Stadyumu'nda, öğrencilerin gösterilerini sergileyecekleri tören düzenlenecek.

19 Mayıs Stadyumu'nda Milli Eğitim Bakanı Çelik, Vali Önal, Garnizon Komutanı Korgeneral Güner ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten oluşan kutlama heyeti alanda yurttaşların bayramını kutlayacak.

İstiklal Marşı ile başlayacak törenin ardından "öğrenci andı" okunacak. Bakan Çelik'in günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasının ardından öğrenciler konuşma yapacaklar ve şiirler okuyacaklar. Daha sonra, seramoni ve tören geçişi başlayacak. Çeşitli gruplar gösterilerini sunacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber