Kendilerini SGK binasındaki peteklere zincirlediler

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2008 14:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da, 1'i üniversite öğrencisi 2 kişi, mecliste yasalaşan Sosyal Güvenlik Reformu olarak bilinen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Tasarısı'nı protesto etmek için Bursa İl Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürlüğü'nde kendilerini kalorifer peteğine zincirle bağladı. Devreye giren polis, eylemcileri zincirden kurtararak polis merkezine götürdü. Öğrencilere destek veren 2 kişi de polise ifade verdi.

Uludağ Üniversitesi'nde öğrenci olduğunu söyleyen Onural K. ile işçi olduğu öğrenilen Pelin Ö. meclisten geçen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nı protesto etmek için SGK Bursa İl Müdürlüğü'ne pankart astı. Ardından binanın ikinci katındaki kalorifer peteğine zincirle kendilerini bağlayan eylemcilere önce güvenlikçiler müdahale etti. Ardından binaya gelen polisler, zinciri kırarak eylemcileri ve slogan atarak onlara destek veren Pınar K. ve Ayşagül A. isimli 2 kişiyi polis merkezine götürdü.

Çarşı Polis Merkezi'nde ifade veren eylemciler ellerini sallayarak polis merkezinden ayrıldı. İfade verdikten sonra serbest bırakılan öğrenciler adına açıklama yapan Onural K., "Bakan ile sendika temsilcileri uzlaşma aramışlardı. Ancak biz geleceğimizin pazarlanmasını istemiyoruz. Biz uzlaşmaya gitmiyoruz, geleceğimize sahip çıkıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber