Peker'e evliyam dediği öne sürülen Albay, haberi yalanladı

Haber Giriş : 14 Ekim 2004 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Bu şerefsizliği kanıtlasınlar'

Kelebek operasyonu kapsamında cezaevine gönderilen Sedat Peker'den 'evliyam' diye söz ettiği ve menfaat ilişkisine girdiği öne sürülen Van'da görevli Albay Metin Kutluğ, "Sedat Peker'i tanımam. Bu şerefsizliği kanıtlasınlar bir saniye durmam gereğini yaparım" dedi.

Birgün'e konuşan Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı İl Jandarma Denetleme Kurulu Başkanı Albay Metin Kutluğ iddiaları basından öğrendiğini belirtti. Kutluğ, Sedat Peker'le hiç karşılaşmadıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Ben Peker'i tanımam, bir kez bile görmedim. Sadece basında fotoğraflarını görüp bildiğim biridir. Yıllardır bu şerefli üniformayı gururla taşıyorum. Hala kirada oturuyorum ve iki öğrenci okutuyorum. İnsanın onurunu, haysiyetini karalamak bu kadar kolay olmamalı. Bu iddialardan dolayı hakkımda soruşturma açılırsa bu tamamen üstlerimin takdiridir. Ancak şunu rahatlıkla söylüyorum. Bu iddiaları, bu şerefsizliği kanıtlasınlar bir saniye durmam gereğini yaparım."

Gazetelere yansıyan haberlere göre Albay Kutluğ, Peker'in Balıkesir Balya ilçesindeki maden ocağını baskı ve tehditle ele geçirmesinin ardından bazı jandarma yetkilileriyle görüşerek olayın örtbas edilmesini sağladı. Peker'in Kutluğ ile ilişkisini, Yargıtay Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yalçınkaya ile de irtibatı sağlayan işadamı Varis Bayram Küçük'ün kurduğu iddia edildi. Küçük ile Kutluğ'un birçok telefon görüşmesinin saptandığı da ileri sürülüyor. İddialara göre bu görüşmelerin birinde Kutluğ'un Küçük'e "Evliyam iyidir inşallah. Onu çok seviyorum. Evliyamın dediği işler teker teker halloluyor. Hiç canını sıkmasın, ben talimat verdim" dedi.

Birgün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber