Koltuklar çocuklara devredilmekle 23 Nisan kutlanmaz

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Nisan 2008 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Sen'in basın açıklaması metnidir

23 Nisan'da Göstermelik Törenler Değil, Çocukların Sorunlarına Çözüm Bekliyoruz!

Türkiye çocuklarını, öğretmenlerini, annelerini, gençlerini bir günle sınırlı olarak hatırlamayı ve daha sonra unutmayı alışkanlık haline getirmiş bir ülkedir. Böylesi özel günler, yıllardır yönetenlerin sırası gelince savdığı, bu anlamda siyasi iktidarların süslü cümleler kurarak, ?suya sabuna dokunmadığı? genel geçer günler olarak kabul edilmiştir.

Her 23 Nisan günü koltuklar çocuklara devredilmekte, gazeteciler karşısında yalancı gülümseyişler ve hamasi nutuklarla her yıl aynı şekilde ?kutlamalar? yapılmaktadır. Ancak yapılan tüm gösterişli kutlamalara karşın, çocukların yaşadığı sorunlar her geçen gün katlanarak artmaktadır.

Bugünün Türkiye'sinde yaşayan çocuklar, göstermelik törenlerden çok geleceklerinden umutlu olmak ve geleceğe güvenle bakmak, nitelikli bir eğitim ve sağlıklı bir yaşam istiyorlar. Çocuklarımız eğitim tamamen paralı hale getirildiği için sokakta mendil satmak istemiyorlar. Aileleri yoksul olduğu için eğitim ve sağlık hakkından mahrum bırakılmak istemiyorlar. Çocuklarımız daha adil, daha demokratik, insanların etnik, dinsel, mezhepsel kimliklerinden dolayı birbirine karşı kışkırtılmadığı, kardeşçe yaşadığı bir ülkede yaşamayı hak ediyorlar.

Okulöncesi, ilköğretim ve ortaöğretimde 5 milyonun üzerinde çocuk ve gencimiz, çağ nüfusu içinde olmasına rağmen hala eğitim hakkından yoksundur. Türkiye'de çocuk işgücü sürekli artmakta, eğitim çağındaki milyonlarca çocuk okumak yerine tarlada, sanayi sitelerinde son derece sağlıksız ve ilkel koşullarda çalışmaya zorlanmaktadır.

Eğitimin içinde bulunduğu sorunların ve milyonlarca çocuk ve gencimizin eğitim hakkından mahrum bırakılma nedenlerini ortadan kaldırmak yerine, göstermelik törenler ve kutlamalarla onların bir günlük ?bayramını? kutlamak gerçekçi olmadığı gibi, oldukça düşündürücüdür.

Türkiye, Dünyada çocuklara bayram hediye eden tek ülke olmakla övünebilir. Ancak çocukların yaşadıkları sorunlara çözüm üretmeden, onlara sağlıklı bir gelecek hazırlamak için gerekli adımları atmadan kutlanacak olan ?23 Nisan Çocuk Bayramı? göstermelik bir tören olmaktan öte gitmeyecektir.

Tüm olumsuzluklara rağmen, çocuklarımızın ve öğrencilerimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber