Bakan Çelik, fiili hizmet zammında muhalefeti suçladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2008 13:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "sosyal güvenlik reformu" olarak adlandırılan ve TBMM'de görüşülerek kabul edilen yeni yasal düzenlemenin Türkiye için çok önemli olduğunu belirterek, "Bu yasa, Türkiye'nin gelecek 50-100 yılını ilgilendiren bir yasa" dedi.

Çelik, resmi ziyaret için geldiği Bakü'de Azerbaycan Çalışma ve Halkın Sosyal Güvenliği Bakanı Fuzuli Alekberov ile birlikte gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Türkiye'deki yeni sosyal güvenlik düzenlemesiyle ilgili sorular üzerine, "yasanın yıllardır beklenen, Türkiye'deki sosyal güvenliğin rehabilite edilmesi, sağlıklı bir noktaya gelmesi açısından çok önemli olduğunu" vurguladı.

Yasayla ilgili çalışmaların uzun süre önce başlatıldığını ve son olarak 7 aylık bir hazırlık çalışması yapıldığını belirten Çelik, "Son bir ayda da TBMM içinde çalışarak, sosyal taraflarla büyük ölçüde mutabakat sağlayarak yasa Meclis'ten geçmiş oldu. (Bu yasa) Türkiye'nin geleceği açısından çok derece önemlidir" dedi.

Gazetecilerin da aralarında bulunduğu çeşitli meslek grupları için kaldırılan "fiili hizmet zammı" konusuna da değinen Çelik, "Sebebi nedir? Sebebi, gelişen teknoloji, gelişen şartlar içerisinde içine alınan, yani kendi yaşamından bir şey kaybeden, ömrü kısaltan, günde 7,5 saat çalışma ortamı olmayan ağır riskli işlerde fiili hizmet zammı getirdik. Ama bugün teknolojik gelişme neticesinde risk oluşturmayan işlerden ise fiili hizmet zammını kaldırdık. Bu tasniften dolayı gazeteciler de fiili hizmet zammı kapsamı dışında kaldı. Fakat son Meclis çalışmaları kapsamında, bu hakkı elde eden gazeteci ve diğer meslek gruplarının tümü, ki onlarca meslek grubu var, bunların bu hakkının emekli oluncaya kadar devamıyla ilgili bir düzenleme yaptık. Fakat muhalefet bu konuya destek vermeyince olmadı" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber