Gül, yıpranma hakkına baktırıyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 24 Nisan 2008 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Baykal'sız ve askersiz 23 Nisan resepsiyonu

Meclis Başkanı Toptan'ın 23 Nisan dolayısıyla verdiği resepsiyonda ?sürpriz' yaşanmadı. CHP Lideri Baykal ile ordunun komuta kademesi geceye katılmadı. Gül ve Erdoğan kısa kaldıkları resepsiyonda daha çok yan yana durmayı tercih etti

TBMM Başkanı Köksal Toptan, başkanlık döneminin ilk 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resepsiyonunu verdi. Toptan'ın ?gelmelerini umuyorum? demesine rağmen, TBMM Tören Salonu'ndaki resepsiyona askerler katılmadı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da geceye katılmayan isimler arasında yer aldı. CHP'den katılım da düşük oldu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan ile Bakanlar dahil çoğu AKP'li milletvekili resepsiyona eşsiz geldi.

Sayıştay Başkanı Mehmet Damar'ın eşinin bone tarzı türbanla geceye geldiği gözlenirken, gecenin bir diğer başı kapalı ismi ise Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği Başkanı Hacer Başer oldu. .

İZDİHAM OLDU

Konukları Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan birlikte karşıladı.

Cumhurbaşkanı Gül 15, Başbakan Erdoğan ise yaklaşık 25 dakika kaldı. Gül ve Erdoğan'ın gelişi ve salonda bulunuşu sırasında izdiham yaşandı.

Resepsiyona Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, MHP Lideri Devlet Bahçeli, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, sendika ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, büyükelçiler ve meclis personeli katıldı.

YIPRANMAYA DESTEK

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kendisini karşılayan Toptan ile birlikte salona girerken, Başbakan Erdoğan'ın etrafındaki kalabalığı görünce, ?Başbakan konuşuyor galiba? dedi. Toptan ile birlikte Erdoğan'la sohbet eden Gül, daha sonra gazetecilerin sorularına kısa cevaplar verdi.

Gül, ?Resepsiyon salonu çok kalabalık? sözleri üzerine, ?Normal değil mi? Bugün 23 Nisan? diye konuştu. Cumhurbaşkanı Gül, ?1 Mayıs'ın tatil olmasını ister miydiniz?? sorusuna, ?Sendikalar biliyor benim ne düşündüğümü? yanıtını verdi. Bir gazetecinin, ?Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası ile yıpranma hakkımız elimizden alınıyor? sözleri üzerine ise Gül, ?Ona baktırıyorum, arkadaşlar söylediler? dedi.

KILIÇ-ERDOĞAN KARŞILAŞMADI

Başbakan Tayyip Erdoğan ile Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın resepsiyonda bir araya gelmemeleri dikkat çekti.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, CHP'nin Kanaltürk'e (Yaşam TV) usülsüz olarak 4 milyon 102 bin YTL ödeme yaptığı iddiasıyla ilgili partiye kapatma yaptırımı uygulanabileceği tartışmasını resepsiyonda noktaladı. Kılıç, ?Parti kapatmalarının gerekçesi üç tanedir. Bunların içinde ancak yurt dışından bir yardım alındığında bir kapatma söz konusudur? dedi. Kılıç, ?CHP hakkındaki mali denetimin kapatma davası gibi gösterildiğinin? anımsatılması üzerine, ?Ya hukuku bilmiyorlar ya amaç başka, ne alakası var? dedi.

BAHÇELİ: 1 MAYIS EMEK GÜNÜ VE BAYRAMI

MHP Lideri Devlet Bahçeli ise 1 Mayıs'ın Taksim'de yapılamayacağını söyleyerek, ?Ayakların baş olduğu yerde kıyamet kopar? diyen Erdoğan'ı eleştirdi. Bahçeli, ?1 Mayıs'a emek günü ve bayramı olarak kutlanabilecek bir anlam kazandırabilecek ortama çekmekte fayda var? dedi.

Fiyatlarının artması nedeniyle yaşanan krize rağmen, resepsiyonda bol miktarda pirinç tüketildi. Alkol servisinin de yapıldığı gecede, konuklara kuzu çevirmenin yanı sıra et döner ve pirinç pilavı ikram edildi. Gece boyunca davetliler döner ve pilava yoğun ilgi gösterdi.

GÜL, ERDOĞAN VE AYGÜN'ÜN ?OĞUL MEMO? SOHBETİ

Resepsİyondakİ ilginç sohbetlerden biri de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün arasında yaşandı. 3'lü arasında, Gül'ün, ticarete atılan oğlu Mehmet Emre Gül konusunda şu muhabbet geçti:

Sinan Aygün (Gül'e dönerek): Geçen oğlunuz bana geldi. Çok iyi yetiştirmişsiniz. Çok iyi, akıllı. Sizi tebrik ederim.

Erdoğan (araya girerek): Memo iyidir. Ne yaptınız, kaydını yaptınız mı?

Aygün: Yapmaz mıyız, yaptık tabi. Sayın Cumhurbaşkanı'nın muvafakatı vardı bizde. O gelince yaptık. Oda'ya kayıtlı olmadan çalışamaz.

Bu sırada Aygün, kendilerini görüntülemeye çalışan foto muhabirlerinin seslenmelerine dikkat çekerek, ?Sayın Cumhurbaşkanım, fotoğrafımızı çekmek için sesleniyorlar? deyince Erdoğan, ?Ne o, yan yana görünelim diye mi yapıyorsun?? diye Aygün'e takıldı.

Rezzak ORAL - Ebru TOKTAR - Deniz GÜÇER - Volkan YANARDAĞ - Dilek GEDİK - Ali Ekber ERTÜRK - Deniz Ç

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber