Polis çocukları, babalarının eve geç gelmesinden şikayetçi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2008 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakırlı çocukların hayallerindeki polisi resme aktardığı 'Fırçalı Eller Resim Sergisi' büyük ilgi gördü. Emniyet Müdürlüğü'nün polisin çocuklar üzerindeki imajını tespit etmek amacıyla 'polis' konulu yarışma için yapılan resimlere yazılan görüşler ise, organizasyonun başarılı olduğunu gösteriyor. Vatandaş-polis işbirliğinin vurgulandığı resimlere, polis çocukları da görüşlerini yazdı. Polis çocukları, babalarının eve geç gelmesinden dertli oldularını ifade etti.

Keçiburcu Sergi Sarayı'nda yaklaşık 10 bin kişinin ziyaret ettiği 'Fırçalı Eller Resim Sergisi', Babil Alışveriş Merkezi Carrefour'da da vatandaşların beğenisine sunuldu. Büyük ilgiyle karşılanan ve yarın kapanacak sergide vatandaşlar ve öğrenciler duygularını sergi için açılan deftere yazdılar. Kimi çocuklar polisi 'melek' olarak nitelerken; kimisi ise güvenliğin teminatı olarak gördüğünü yazdı.

Babasının polis olduğunu yazan Yenişehir İlköğretim Okulu 4/A öğrencisi Şeyma Sultan, "Her zaman işten yorgun geliyor. Onun için çok üzülüyorum. Ama bir yandan da çok seviyorum. Türk vatanımızı koruyor." ifadelerini kullanıyor. Simay adlı öğrenci de babasının polis olduğunu yazarak, "Benim babam da polis. Neredeyse hiç eve gelmiyor. Hatta bütün polisler öyle. Bence onlar bizi koruyor. Biz de onlara saygı duyalım." diyor.

Süleyman Nazif İlköğretim Okulu öğrencisi Ferhat Ordu ise, "Sevgili polisler, eğer siz olmasaydınız, hırsızlar her gün bizim paramızı çalıyorlar." diye yazıyor. İlköğretim 4.sınıfa giden Ayşe Güler de, şu görüşleri dile getiriyor: "Polislerle bizleri görüştürdüğünüz için çok teşekkür ederiz. Başkalarını değil de bizleri davet ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Bizler artık polislerden korkmuyoruz. Tersine onları seviyoruz."

Aydın Demir adlı öğrenci, "Barışa kardeşliğe en çok ihtiyacımız olan bu günlerde, polisimize halkımıza barış dolu bir Türkiye" diliyor. Yavuz Selim İlköğretim Okulu 4/B öğrencisi İbrahim Girişen ise, "Bu sergi çok güzel. Şuan şehit olan askerlere çok teşekkür ederim. Bizim için savaşan askerlerimi çok seviyorum. Şehitler ölmez vatan bölünmez." ifadelerini kullanıyor.

"TAŞ TUTAN ELLER YERİNE KALEM TUTAN ELLER ÇOK DAHA GÜZEL"

'Fırçalı Eller Resim Sergisi' vatandaşlar tarafından da beğenildi. Ensari Aslan, sergiye ilişkin, "Bir Diyarbakırlı olarak demek ki taş tutan ellerin yerine kalem tutan eller daha çok güzel. Gerçekten resimlere bakarken hepsi birbirinden daha güzel." ifadelerini kullanıyor. Leyla Kaya ise, "Onlarca hayalin kağıda dökülmesini izlemek ve her yaştan insanın neler yapabileceğini görmek çok güzel." diye yazıyor.

Diyarbakır'a "Sırları Surlarında saklı şehir" diye hitap eden Aslı Tanama, bu tür etkinliklerin daha çok tekrarlanmasını istiyor. Elif İşkar da, "Son yıllarda polislerin olaylar karşısında sağ duyulu olması ve böyle etkinliklerle halkla iç içe olması çok güzel. Polis denilince akla artık korku değil güven geliyor." diyor. Seyrantepe İlköğretim Müdürü Remzi İnce, "Belinizde silahınız var ama yüreğiniz güllerle doludur." diye yazarken; Fizik Öğretmeni Ali Yalçın ise, "İlk örneği bir komiserin muz dağıtımı ile başlayan şefkatli polis örneğinin artması dileğiyle." ifadelerini kullanıyor.

Adını yazmayan bir vatandaş "Diyarbakır halkına polisin kaçınılacak değil de sığınılacak bir kurum olduğunu benimseten Gaffar Okkan anısına" diye yazarken; Halit Ağıt Senova da, "Sergide Diyarbakırlıların sevgisini kazanmış Gaffar Okkan'ın resminin bulunması beni memnun etmiştir. Polislerin bu tür etkinliklere katılması gerekir. En azından ideal polis fotoğraflarını görüp ona göre davranırlar vatandaşlar." görüşlerine yer veriyor.

İsmini belirtmeyen bir vatandaş ise, "Daha iyi olabilirsiniz." diyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber