Memurun umudu Başbakan

Haber Giriş : 15 Ekim 2004 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur, Maliye'nin zam önerisini kabul etmedi. Memur Sendikaları, umutlarını Başbakan Erdoğan'ın bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısındaki tavrına bağladı.

Memur Sendikaları, Maliye Bakanlığı'nın 2005 yılının ilk yarısı için yüksek maaş alana yüzde 3,5-4, diğer memurlara ise yüzde 6'şar zam önerisini kabul etmedi. Açıklanan rakamların Uzlaştırma Kurulu kararlarıyla örtüşmediğini ifade eden memur sendikaları, Maliye Bakanlığı'nın önerdiği rakamların kabul edilmesi halinde bugüne kadar toplu görüşmelerde sağlanan ilerlemelerin yok sayılacağı görüşünü dile getiriyorlar.

"Umudumuz Başbakan"

Sendikalar, Başbakan Erdoğan'ın bugün yapılması planlanan Bakanlar Kurulu toplantısında memurlardan yana bir tavır sergileyeceğine ve toplantıdan kendi talepleri doğrultusunda bir zam oranının çıkacağına inanıyor.

Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Fahrettin Yokuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın memurun durumunun iyileştirilmesiyle ilgili daha önceki açıklamalarını iyi niyetli olarak gördüklerini söyledi.

Ahmet Aksu: Erdoğan yüzümüzü güldürecektir

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ise, Başbakan Erdoğan'ın memuru üzmeyecek bir maaş artışına imza atacağını ifade etti. Ücret artışında beklenen sonucun alınmamasını bürokratların tavrına bağlayan Aksu, "Başbakanımızın Bakanlar Kurulu toplantısında memurların yüzünü güldürecek bir maaş artış oranına imza atacağına inanıyor ve bekliyoruz" dedi. Aksu, "Maliye Bakanlığı'nın açıkladığı oranların uygulanması halinden de en düşük ücret alanın maaşına 60 milyon lira yansıyacak, en yüksek maaş alana ise 450 milyon gibi bir yansıma olacak. Bu adaletli bir bölüşüm değildir" dedi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber