Eskişehir'de polisli gasp çetesi çökertildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2008 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir'de, aralarında Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir polis memurunun da bulunduğu 5 kişilik gasp çetesi son işlerinde yakalandılar. Sattığı evin parası için yüksek makine mühendisini bıçaklayıp, 113 bin YTL'sini gasp ettikleri iddiasıyla yakalanan 5 zanlı, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Eskişehir polisi, geçtiğimiz günlerde sattığı evin parasıyla tapu dairesinden çıkan 57 yaşındaki iş adamı Ferruh Tanyel'i bıçakalayarak 115 bin YTL'sinin gasp edilmesi üzerine operasyon başlattı.

Tanyel, hastane de tedavi edilirken, polis, il dışından geldiği ve olayı gerçekleştiren zanlıları kısa sürede belirleyerek takibe aldı. Olayı gerçekleştirdiği tespit edilen A.Ö., Ö.G. (28), M.G. (42), C.I. (25) ve R.K. (41), Yunus timleri tarafından yakalandı.

Zanlılardan A.Ö. ve Ö.G.'nin kısa süre önce değişik suçlardan tutuklu bulundukları Bayrampaşa Cezaevi'nden tahliye oldukları belirlendi. Zanlılardan R.K.'nın ise Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde polis memuru olarak görev yaptığı ortaya çıktı.

Emniyetteki sorguları tamamlanan 5 zanlı, "Suç işlemek suretiyle çete kurmak, adam bıçaklamak ve gasp" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber