Dikkat: ALES'te sınavın uygulanış şekli değişti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Nisan 2008 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2008 İLKBAHAR DÖNEMİ ALESTE SINAVIN UYGULANIŞ ŞEKLİ DEĞİŞTİ.

Bilindiği gibi 11.05.2008 tarihinde OSYM tarafından ALES yapılacak ve bu sınava katılan adaylar sınavın uygulanış şeklini iki oturumdan oluşacak şekilde bilmektedirler.

Oysaki 2008 ilkbahar dönemi ales klavuzu ve 2007 ilkbahar dönemi ales klavuzu incelendiğinde OSYM tarafından "SINAVIN UYGULANIŞI" bolumlerinin değiştirildiği görülecektir.

ALES'e katılan onbinlerce kişi sınavda önce sayısal daha sonra sözel testinin dağıtılmasından ötürü "zaman" sorunu yaşamakta ve testi süresi içinde tamamlayamamaktaydılar. bu durum puanlarına yansımaktaydı.

Birçok aday halen sınavın 2 ayrı bölümden oluşacağını düşünerek sınava hazırlanmaktadırlar.

söz konusu durumun ispatı için klavuzları inceleyecek olursak ;

2008 ilkbahar ALES klavuzunda ;

"3. S I N A V
Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir test uygulanacaktır. Sınav Türkçe olacaktır.HER İKİ BÖLÜM TEK KİTAPÇIK HALİNDE ADAYLARA VERİLECEK ve adaylar cevaplarını cevap kâğıdına işaretleyeceklerdir. Soru kitapçıkları farklı türde basılacaktır. Farklı türdeki soru kitapçıklarında sorular birbirinin tamamen aynı olacak ancak, soruların sıralanışı değişebilecektir. Bu nedenle, her soru kitapçığı türünün cevap anahtarı farklı olacaktır."

denilmektedir.

2008 ilkbahar ALES kılavuzu için tıklayınız.

2007 ilkbahar ALES klavuzunda ;

"3. S I N A V
Sınav 22 Nisan 2007 Pazar günü saat 9.30'da yapılacaktır. Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan yetenek testleri uygulanacaktır. Sınav Türkçe olacaktır. HER BÖLÜM AYRI BİR KTAPÇIK HALİNDE ADAYLARA VERİLECEK ve adaylar cevaplarını tek cevap kağıdına işaretleyeceklerdir. Her bölüme ait soru kitapçıkları farklı türde basılacaktır. Farklı türdeki soru kitapçıklarında sorular birbirinin tamamen aynı olacak ancak, soruların sıralanışı değişebilecektir. Bu nedenle, her soru kitapçığı türünün cevap anahtarı farklı olacaktır. Soru kitapçığı türü, kitapçığının üzerinde ve iç sayfalarında büyük harflerle yazılı olacaktır."

denilmektedir.

Görüldüğü üzere ALES in uygulanış şekli ÖSYM tarafından değiştirilmiştir.

Bütün adayların bu hususu göz önüne alarak sınava hazırlanmaları ve "zaman" ı kontrol etme konusunda endişeye kapılmamaları ve sınav sırasında dağıtılacak olan TEK KİTAPÇIK (SAYISAL VE SÖZEL BÖLÜMDEN OLUŞAN) karşısında şaşırmamaları gerekmektedir.

Bütün adaylara başarılar dilerim

Muzaffer ÇETİN
Öğretmen

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber