Erdoğan Taksim'e geçit vermedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2008 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1 Mayıs konusunda bu sabah sendika yetkilileriyle biraraya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında yaptığı konuşmada sendikalara yasanın uygun gördüğü alanlarda miting yapılması çağrısını yineledi.

Erdoğan, "1 Mayıs'ın kutlanmasında ülke olarak geçmişte bazı acı hatıralarımız var. 1977 ve 1996 1 Mayıs'ı sahne olduğu ağır provakasyonlar milletimizin hafızasında acı hatıralara neden oldu. 1 Mayıs'ı illegal ve marjinal grupların fırsat aradıkları bir gün olarak görmek istemiyoruz. Bakanlar Kurulu toplantısında 1 Mayıs'ı emek ve dayanışma günü olarak ilan ettik. İstiyoruz ki bu anlamlı gün emek ve dayanışmanın güzel bir örneği olarak dostluk ve kardeşlik içinde kutlansın. Bu yüzden miting taleplerine İç İşleri Bakanlığımız ve valilerimiz olumlu yaklaşımlarını sürdürdüler.

Demokratik hakların önüne set çekme gayreti içinde olamayız. Bu sendikalar içinde tüm sivil toplum örgütleri içinde böyledir.Ülke yönetimi hukukun üstünlüğüne uygun bir şekilde yapılmalı" diye konuştu

Siyasi partiler gösterilen alanda miting yapar

Siyasi partilerin miting ve yürüyüşlerini kendilerine gösterilen güzergahlarda yaptıklarına işaret eden Başbakan Erdoğan, "Bizler siyasi partiler olarak her ilde miting yaparken mülki idare nereleri miting alanı olarak belirlemişse oralarda yaparız. Yürüyüş yapacaksak o güzergahı takip ederiz. Hayır ben burada yapacağım demeyiz diyemeyiz. Neden hukukun üstünlüğüne inanmışız. Ülkemiz bir kanun devleti bunun gereklerine uymak zorundayız" dedi.

Erdoğan, "Kalkıpda bir basın açıklamasını 10 bin 20 bin kişiyle yaparsak, bu adı konulmamış bir başka iş olur bu da farklı anlamlara gelir. Kamu otoritesinin yok edilmesi, yaşamı olumsuz etkileyeme yönelik adımlar olur. Temenni ediyorum ki bizler nasıl 1 Mayıs'ı emek ve dayanışma günü olarak kabul ettiysek 1 Mayıs da barış içinde karşılıklı anlayış içinde gerçekleşmiş olur" dedi.

Öğleden sonra Çalışma Bakanı ve İç İşleri Bakanı'nın sendika yetkilileriyle bir araya geleceklerini ve karara varılacağını belirten Erdoğan,

"Biz sendikalarımız yetkilerinden işçilerimizin temsilcilerinden iyi niyetin dışında farklı bir şey beklemiyoruz. İşçi kardeşlerimizin de bizim hangi noktada olduğumuzu neyle görevli olduğumuz çok iyi düşünmeleri lazım. Olay sadece orada bir sendika yetkililerin yapacağı bir yasadışı adım olamaz olmalalı. Şunu unutmayalım ki illiegal örgütler bu tür zemini kollarlar ve iyi niyetten olumsuz neticelere doğru kanalize ederler. Legal örgütlerimiz de leke almış olur" dedi.

Sermaye ırkçılığı yapılıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında yaptığı konuşmada sermaye ırkçılığı yapıldığını söyledi. Erdoğan, "Sermaye ırkçılığı yapılıyor. A ülkesi yatırım yaparsa sorun yok B ülkesi yaparsa o yeşil, o kırmızı, o siyah, o mavi

artık siyasilerin de medyanın da yüzleşmesi gerekiyor" dedi.

"5.5 yıldır her fırsatta Türkiye ekonomisine ilişkin iki unsura vurgu yapıyorum. Bunlar istikrar ve güven ortamı" diyen Erdoğan, "İyimserliğin güven ortamının ekonomimiz için hayati derecede önmeli olduğunu altını çizerek belirtliyorum. Milletin huzurundan güveninden bazıları rahatsız oluyor.

5.5 yıl boyunca Türkiye'de ekonomi geliştikçe, kalkındıkça bunu engellemek için ellerinden geleni yaptılar. Mileti tedirgin etmek, esnafı, çiftçiyi , tüccarı memuru tedirgin etmek için her yola başvurdular" diye konuştu.

CHP'ye yüklendi

Uluslararası dalgalanmanın, kuraklığın üstüne Türkiye'de istikrarı bozmak için her türlü adımın atıldığını belirten Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunu yapamayacaklar. Türkiye'nin huzurunu bozamayacaklar.Türkiye'nin esnafına, çiftçisine, sanayicisine, işçisine ağır faturalar ödetemeyecekler. Yahu gelin şu milletin sevincine biraz ortak olun.50 yıldır 60 yıldır olmayanlar oluyor. Türk lirası itibar kazandı, enflasyon tek haneyi gördü, 5 yılda ortalama yüzde 7 büyüdü. Türkiye her iki üç yılda bir ekonomik krize giriyordu bugün güvenle yarınlara yürüyor. Bunu görün, eleşytirin ama eleştirirken bir de reçete sunun. Yok mu sizin bir kalkınma planınız. Bir de bunu gösterin. Siz bugüne kadar bir kez şunu yapın demediniz. Yok ki olmayan şeyi söyleyemezsiniz. Sadece işiniz gücünüz hakarettir. İftira at tutmazsa tutmaz."

Tasarruf teşvik fonu ve KEY ödemelerine de değinen Başbakan Erdoğan, 5.5 yıllık süreçte işçinin ve çalışanın yanında olduklarını ve devrim niteliğinde yasal düzenlemeler yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber