Anayasa Mahkemesi üyeliğine Danıştay üyesi Akçil seçildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; Danıştay üyesi Yılmaz Akçil, Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Ocak 2024 01:00, Son Güncelleme : 31 Ocak 2024 07:53
Anayasa Mahkemesi üyeliğine Danıştay üyesi Akçil seçildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Anayasa Mahkemesine üye seçilmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Danıştay üyesi Yılmaz Akçil, Danıştay Genel Kurulunca gösterilen üç aday arasından Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi.

Kararın, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 146 ve 147'nci maddeleri ile Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun'un 6, 7 ve 10'uncu maddeleri gereğince verildiği belirtildi.

Anayasa Mahkemesi (AYM) üyesi Muammer Topal'ın emekliliği nedeniyle görev süresinin 30 Ocak'ta dolmasının ardından yeni üye seçimine gidildi. Son olarak Can Atalay kararında "ihlal olmadığı" yönünde oy kullanan Topal'ın yerine, Danıştay kontenjanından Yılmaz Akçil, Bilge Apaydın ve Aydemir Tunç arasından bir ismin Erdoğan tarafından seçilmesi bekleniyordu.

Danıştay seçiminde en yüksek oyu aldı

Danıştay Genel Kurulu'nda yapılan seçimde en yüksek oyu Akçil almıştı. AYM üyesi seçimine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı 31 Ocak tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı kararla, 2018'den bu yana Danıştay 10. Daire Başkanı görevinde bulunan Yılmaz Akçil, bugün itibarıyla AYM üyesi olarak seçildi.

Ayasofya'yı ibadete açan kararda imzası var

Akçil'in başkanı olduğu Danıştay 10. Daire, müze olan Ayasofya ile ilgili karara imza atmıştı. Daire, Ayasofya'yı müze yapan 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal ederek, ibadete açılması önündeki engeli kaldırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber