Kazalarda her yıl bir ilçe nüfusu ölüyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2008 13:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karayolları Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle düzenlenen törende konuşan Bursa Valisi Şahabettin Harput, trafik kazalarında her yıl bir ilçe nüfusu kadar insanın hayatını kaybettiğini, 200 bin insanın da sakat kaldığını söyledi.

Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle Atatürk Anıtı'nda yapılan törende Vali Harput anıta çelenk koydu. Törene İl Jandarma alay Komutanı Kurmay Albay Murat Arslan, Emniyet Müdürü Tahsin Demir ile çok sayıda bürokrat ve öğrenci katıldı. Haftayla ilgili görüşlerini açıklayan Vali Harput, trafik kazalarında her yıl binlerce insanın hayatını kaybettiğini söyledi. Vali Harput; "Daha dün akşam Orhaneli ilçesinde 5 kişi trafik kazasında hayatını kaybetti. Kazaların başlıca nedeni insan hataları, yani kurallara uymamız gerekiyor. Maalesef hep söyleniyor; ancak kurallar yine ihmal ediliyor. Her yıl ülkemizde 5 binden fazla nüfuslu bir ilçe kazalarda yok oluyor. 200 bin insan da sakat kalıyor" dedi.

İlköğretim okulları arasında Trafik Haftası nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı'nda görevlerinde üstün başarı gösteren trafik polis ve jandarmalarına da ödülleri takdim edildi. Yağmurlu havaya rağmen törene öğrencilerin ilgisi büyük oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber