Türk Sağlık-Sen'den YÖK'e çağrı

Haber Giriş : 05 Mayıs 2008 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Türk Sağlık-Sen üniversite hastaneleri çalışanlarının da öğretmenevleri ve hekimevlerinden yararlanmaları için harekete geçti. Türk Sağlık-Sen, bir yazı ile YÖK Başkanlığı'na başvurarak, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı nezdinde bir an önce girişimde bulunulmasını istedi.

- Türk Sağlık-Sen üniversite hastaneleri çalışanlarının da öğretmenevleri ve hekimevlerinden yararlanmaları için harekete geçti.

Üniversite hastaneleri çalışanlarının da öğretmenevleri ve hekimevlerinden yararlanmaları için girişimde bulunan Türk Sağlık-Sen, YÖK Başkanlığı'na bir yazı yazarak, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı nezdinde bir an önce girişimde bulunulmasını istedi. Yaklaşık iki ay önce Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle Sağlık Bakanlığı personeline Milli Eğitim Bakanlığı çalışanları gibi aidat ödeyerek aynı koşullarla öğretmenevlerinden yararlanma olanağı getirilmişti. Türk Sağlık-Sen aynı imkanların üniversite hastaneleri çalışanları için de tanınması amacıyla YÖK'e çağrıda bulundu.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci konuya ilişkin ANKA'ya yaptığı açıklamada, sendika olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasındaki protokole benzer bir protokolün YÖK ile hem Sağlık Bakanlığı hem de Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanmasını ve üniversite hastanesi çalışanlarının öğretmenevleri ile hekimevlerinden yararlandırılmasını istediklerini belirtti. Türk Sağlık-Sen Başkanı Kahveci, ?Bu nedenle YÖK'e bir başvuru yaptık. YÖK Başkanı Sayın Özcan'ın bu konu ile yakından ilgilenerek üniversite hastanesi çalışanlarını sevindireceğinden ümitliyiz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber