Çan kaymakamı kendini savundu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Mayıs 2008 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaymakam Ümit: Akla ve mantığa aykırı

Kaymakam Ümit, kızının öğretmenini dövdüğü iddialarını yalanlayarak, ?15 yaşındaki bir kız öğrencinin, 30 yaşındaki bir beden eğitimi öğretmenini dövdüğü iddiası, akla ve mantığa aykırı. Kızım öğretmeni tarafından itilip kakılıyor, yere yıkılıyor. Diğer öğretmenler güçlükle ayırıyor. Olayın aslı budur. Bu yaşananlar kendi evladım değil de bir başka öğrencinin başına gelseydi, yetkimi kullanarak o öğretmeni açığa alırdım. Spekülasyona neden olmamak için idari yönden yapılacak soruşturmaya dahil olmadım. Konuyu valiliğe bıraktım. Olayın adli yönüyle ise savcılık ilgileniyor? dedi. Olayı 2 müfettiş soruştururken, Eker, B.Ü.'ye fiziki müdahalede bulunmadığını ve hakaret etmediğini söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, ?Olay, kızın dövüldüğü şeklinde aktarıldı. Tanıklar ise öğrencinin öğretmenine tekme attığını söyledi. Görevimiz, olayı tarafsız şekilde aydınlatmak? dedi


ŞABAN KARAYAKA DHA

Çanakkale'nin Çan ilçesinde önceki gün yapılan 19 Mayıs provaları sırasında Kaymakam Ümit'in kızı ile öğretmen Şenol Eker'in birbirini tokatladığı öne sürüldü. Eker'in gözaltına alınması ilçede gerginlik yarattı

Çan İbrahim Bodur Stadı'nda yapılan provaların sonunda görevli 3 beden eğitimi öğretmeninden Bedrettin Ünal, megafonla bando ekibinden çalışmayı bırakmalarını istedi. Ancak, bando ekibi çalışmaya devam etti.

Öğretmenlerden Didem Şen, ekibe majörlük yapan Kaymakam Ümit'in 2. sınıf öğrencisi kızı B.Ü.'nün yanına giderek, bandoyu susturmasını istedi.

İddiaya göre, B.Ü., ?Ben sizi tanımıyorum. Kim oluyorsunuz da bizden çalışmayı bırakmamızı istiyorsunuz. Siz bizim öğretmenimiz değilsiniz ki? diyerek tepki gösterdi. Bu sırada B.Ü.'nün yanına gelen beden eğitimi öğretmeni Şenol Eker, ?Ne terbiyesizlik bu! Neden böyle yapıyorsunuz, uyarıları duymuyor musunuz?? dedi. Bunun üzerine B.Ü., iddiaya göre, Eker'e, ?Sürdürürüm sizi, burada barındırmam? diye bağırarak bir tokat attı. Eker'in de aynı şekilde karşılık verip tokatladığı B.Ü.,önce yere düştü sonra kalkıp tekme attı. Araya giren diğer öğretmenler kavgayı ayırdı.

Öğretmene gözaltı

Olayla ilgili tutanak imzalayan öğretmenler durumu Çan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirildi. B.Ü. de İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek öğretmeni tarafından dövüldüğünü ileri sürüp şikâyetçi oldu. Bunun üzerine Çan Devlet Hastanesi'ne götürülen B.Ü.'ye 5 günlük rapor verildi. Öğretmen Eker, saat 20.00 sıralarında ifade için çağrıldığı emniyette gözaltına alındı. Bunu öğrenen öğretmenler, Emniyet Müdürlüğü ve Adliye önünde toplanarak tepki gösterdi, ?Kaymakam istifa? sloganları attı.

Çanakkale İl Emniyet Müdürü İhsan Ünal da Çan'a gelerek, olayla ilgili olarak İlçe Emniyet Müdürü Levent Olgaç'tan bilgi aldı. Ünal, daha kalabalığı yatıştırdı. Adliyeye sevk edilen Eker, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber