Eğitim fiyaskosu

Haber Giriş : 18 Ekim 2004 07:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin en çağdaş kentlerinden biri olan İzmir, iç göç yüzünden ?Haydi Kızlar Okula' kampanyasında sınıfta kaldı. Okula gönderilmeyen 4 bini aşkın kız öğrenciden sadece 500'ü eğitime kazandırıldı. 3 bin 500 kız çocuğunun okula gelmesi için öğretmenler, ebe ve muhtarlarla ev ev ikna turuna çıkacak.

TÜRKİYE'nin modern yüzünün sembollerinden biri olan İzmir'de okula gitmediği saptanan 4 bin 68 kız öğrenciden ancak 512'sinin okula başlatılabildiği ortaya çıktı. Geriye kalan 3 bin 556 kız öğrencinin ?Haydi Kızlar Okula' kampanyası kapsamında öğretime kazandırılması için yeniden ?harekat planı' hazırlandı.

180 REHBER

ÖĞRETMEN Çoğunluğunu İzmir'e göç edenlerin oluşturduğu anne-babaların ikna edilmesi, çocuklarını okula göndermeme nedenlerinin belirlenip, varsa sorunlarının çözümlenmesi için 180 rehber öğretmen eğitimden geçirildi. Her ilçede ?Haydi Kızlar Okula' kampanyasından sorumlu bir rehber öğretmen görev yapacak. Önümüzdeki haftadan itibaren 6-14 yaş grubunda olup okula gönderilmeyen kızların eğitime kazandırılması için şu program uygulanacak:

Her ilçenin sorumlusu rehber öğretmenler, kaymakam, ilçe milli eğitim ve şube müdürleriyle program yapacak. Bu program doğrultusunda aralarında rehber öğretmenler, okul alan bölgesine giren okulun müdür yardımcısı, muhtar ve ebenin yer aldığı komisyon ev ev ikna turlarına başlayacak.

KIRTASİYE YARDIMI

İkna turlarının en kısa zamanda tamamlanması hedefleniyor. Ardından ikna edilen kız çocuklarının hemen öğrenci olarak okullara kayıtları sağlanacak. Anne ve babalarına gerekli ekonomik destek verilecek, çocukların önlük, giyim, kırtasiye, kitap ihtiyaçları karşılanacak.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber