Bölgesel Ajans Tasarısı Başbakanlık'ta

Haber Giriş : 18 Ekim 2004 09:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin 26 bölgesinde kurulacak Bölgesel Kalkınma Ajanslara ilişkin tasarı Başbakanlığa gönderildi. Alınan bilgiye göre, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından hazırlıkları sürdürülen Bölgesel Kalkınma Ajansları geçen yıldan bu yana gündemde bulunuyor.

DPT, hazırladığı taslak üzerinde kurumların yeniden görüşlerini alırken, bunların tamamlanmasının ardından taslağa son şeklini vererek Başbakanlığa sevketti. Öte yandan, çıkarılacak çerçeve kanunla Kalkınma Ajanslarının kurulmasına imkan tanıyacağı ifade edilirken, nuts (düzey) 2 seviyesindeki toplam 26 bölgede kurulacak ajansların ilk etapta 2-3 bölgede pilot olarak hayata geçirilmesi, ardından diğerlerinin faaliyete başlaması düşünülüyor. Ajansların kuruluşunda, bölgesel programların uygulandığı illere öncelik verilmesi hedefleniyor. Bu arada, AB'nin 6 Ekim'de açıklanan İlerleme Raporunda da "yapısal fonlar için yönetim kapasitesinin güçlendirilmesi" istenmişti. Bölgesel Ajansların yapısal fonların kullanımında etkin rol oynayacağı vurgulanıyor.

Kalkınma ajansları ne yapacak?

Bölgesel Kalkınma Ajansları, bölgenin tanıtımı için faaliyette bulunacak, KOBİ'lerin gelişmesi ve güçlenmesine destek sağlayacak. Bölgesel kalkınmaya yönelik araştırmalar da yapacak olan Ajanslar, özel sektör sivil toplum kuruluşları ve kamu kesimi işbirliğinde olacak. Ajansların başkanlığını kuruldukları ilin valisi yapacak. Yönetim kurullarında ise belediye başkanları ve özel sektör temsilcileri bulunacak.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber