Şener'den ilginç çıkış: Seçim olursa oyum Ak Parti'ye

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 12 Mayıs 2008 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet eski Bakanı Abdüllatif Şener, yeni bir oluşum içerisinde olmadığını belirterek, ?Ama yeni siyaset tarzı oluşturmak için çabalarım sürecek? dedi. HaberTürk'teki Basın Kulübü'nde soruları yanıtlayan Şener, bireysel bir portre çizdiğini ve siyasette alternatif bir tarzın ortaya çıkmasını düşündüğünü söyledi. Şener'in açıklamaları özetle şöyle:

ORGANİZASYON YOK: Seçmenin siyaset algılamasında siyasetçilerin siyaset tarzında bir değişimin ortaya çıkması gerektiğini düşünüyorum. Bu açıdan alternatifi anlatmaya çalışıyorum. Söylediklerim son aylara özgü değil. Ülkenin ihtiyacı olan siyaset tarzından söz ettikçe herkes 'bir organizasyona girdiniz mi? Yanınızdakiler kim olacak?' diye soruyor. Henüz bir organizasyon ortada yok.

DÜRÜST OY ALAMIYOR: Siyasi duyarlılıkta zayıflama var. Aday profillerine bakıyorsunuz dürüst isimler oy alamıyor.

FARKLI DÜŞÜNCELER: Hükümette bulundum ve bazılarıyla aynı görüşü paylaşmadığımı söyledim. Ama bunlar tekrar aday olmamayı gerektirmez. Görüşlerim de AKP'ye uygundur. AKP'de parti üyelerinin farklı düşüncelerini ve yaklaşımlarını ifade etme hakkı olduğu parti programında var. Herkes aynı şeyi tekrarladığında parti üretkenliğini kaybeder. Başbakan da bu düşüncelerimi bir sorun olarak önüme koymamıştır.

ALTERNATİF Mİ?: Bir kişiye alternatif olduğumu söylemedim. Başka bir yerde de Cumhurbaşkanlığı'na adayım demedim. AKP'li olmayanların da bana ilgisinin olduğunu biliyorum.

AKP LAİKLİK KARŞITI DEĞİL: AKP yüzde 47 ile iktidara geldi. Şimdi oy oranı düştü deniyor ama bakıyoruz ki yüzde 41 olmuş. AKP'nin laiklik karşıtı olarak nitelendirilmesi doğru değil. AKP'nin bu ayki MKYK'sına da katılacağım.

OYUM AKP'YE: Bir davanın açılacağını bildiği için 22 Temmuz'da aday olmadı dendi. Bunu böyle bir yaklaşımla değerlendirmek doğru olmaz. Bugün seçim olsa oyum AKP'nin.

EKONOMİ SOS VERİYOR: Göstergeler bozuldu. 5 yılın en önemli ekonomik göstergesinden biri büyüme ikincisi de enflasyon oranları. 35 yıl sonra enflasyonun tek rakamlı olduğu dönem de son 4-5 yıl. Son aylara baktığımızda bu iki göstergede de bozulma var. Yüzde 1,5 büyüyorsanız bu dibe vurmak demek. Enflasyonda da patlama var. ÜFE'de aylık enflasyon yüzde 4,5 çıktı. Yıllık hedef yüzde 4'ken 1 ayda o hedefi kapatıyorsanız, bu ekonominin iyiye gitmediğini gösterir. Bozulma kapatma davasından önce başladı.

EŞİMİN TÜRBANI: Lisedey-ken eşimin başı açıktı ama ben değil kendi istediği için başını örttü. Başını örtmesi beni mem- nun etti ama benim bu konuda en küçük etkim olmamıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber