Polislerin avukatlara saldırdığı iddiası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 12 Mayıs 2008 14:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA Barosu Başkanı İbrahim Gazioğlu, barolarına kayıtlı 2 avukatın, müvekkillerini döven polislere tepki gösterdikleri için, aynı polislerin saldırısına uğradıklarını iddia etti. Saldırıyı kınadıklarını belirten Avukat Gazioğlu, ?Suçlu polislerin belirlenip cezalandırılmasını istiyoruz? dedi.

6 Mayıs 2008 günü Adana 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen bir duruşmadan çıkan Avukat Emir Başeski ve CMK'dan görevli Avukat İlknur Önal Çiçek'e polislerin saldırdığını iddia eden Baro Başkanı İbrahim Gazioğlu basık açıklaması yaptı. Söz konusu 2 avukatın da katıldığı açıklamada Baro Başkanı Gazioğlu, ?Duruşmadan çıkan meslektaşlarımız, müvekkillerinin polis tarafından adliye polis noktasına götürülürken dövüldüklerini görünce müdahale ederek, müvekkillerine vurulmamasını istemişler, ancak narkotik büroda ve adliyede görevli polislerin saldırısına maruz kalmışlardır? dedi. Avukat Çiçek'in kolundan tutulup dışarı çıkartılarak sürüklendiğini, Avukat Başeski'nin ise tartaklanarak dışarı çıkartılıp, çantasının fırlatılarak atıldığını öne süren Gazioğlu, olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Gazioğlu, avukatlara yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek şöyle konuştu:

?Bilindiği üzere Avukatlık Yasası'nın 1'inci maddesine göre, avukatlık bir kamu görevidir ve yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı temsil eder. Avukatlık Yasası'nın 57'nci maddesinde, görev sırasında veya yaptığı görevle ilgili olarak avukata saldırı olması halinde, hakimlere ilişkin hükümler uygulanacağı belirtilmiştir. Adliyede görev yapan emniyet mensupları ile bir başka görev için adliyeye gelen emniyet mensuplarının görevlerini yasalar çerçevesinde yapmaları gerekir. Yasal çerçevede yapılan görevden dolayı hiç kimse kendilerine müdahale edemez. Ancak, görev yaparken yasal sınırları zorlayarak, gözaltındaki kişileri tartaklamak ve daha da ileri giderek saldırılarını avukatlara kadar uzatanların bu davranışlarını kamu oyu önünde şiddetle kınıyoruz ve suçluların tespit edilerek gerekli cezanın verilmesini ilgili ve yetkili mercilerden bekliyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber