Memurlar Maliye Bakanlığı'na siyah çelenk bıraktı..

Haber Giriş : 19 Ekim 2004 06:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) üyeleri, hükümetin memur maaşlarına 2005 yılı için açıkladığı zam oranlarını protesto için, Maliye Bakanlığı'na siyah çelenk bıraktılar.

BASK üyesi bir grup, öğle saatlerinde Maliye Bakanlığı bahçesi önünde toplandı. ''Sadaka değil, hakkımızı istiyoruz'', ''Hortumcuya düşeş, memura yüzde 5'' yazılı dövizler taşıyan protestocular, ''IMF içerde, memurlar dışarıda'', ''Bizi satanı biz de satarız'' sloganları attılar. BASK Genel Başkanı Resul Akay ile konfederasyon üyeleri, daha sonra Maliye Bakanlığı'na siyah çelenk bırakmak üzere bahçeden içeri girmek istediler. Ancak emniyet görevlileri, ''siyah çelenk bırakmak üzere içeri sadece 3 kişi alabileceklerini'' belirterek, protestoculara izin vermediler. Konfederasyon üyeleri ise grubun tamamının içeri girmesi konusunda ısrar ederek, bulundukları yerde oturmaya başladılar.

Emniyet yetkilileri ile anlaşmaları üzerine, BASK Genel Başkanı Akay ve beraberindeki bir grup, bakanlık bahçesinde belirlenen yere siyah çelengi bıraktı.

Akay, daha sonra yaptığı açıklamada, ''hükümetin, her istediğini yaptığını, ancak tepkilere izin vermediğini'' söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, iktidara geldiklerinde ''Yaptığımız çalışmalar elinize, mutfağınıza, cebinize 2 yıl sonra yansıyacaktır. Kamu çalışanları, yoksullar, işsizler biraz daha sabredin'' dediğini kaydeden Akay, ancak hükümetin verdiği sözü tutmadığını ifade etti.

''Hükümetin, kamu çalışanlarını ve halkı kandırarak koltukta oturmak istediğini'' ileri süren Akay, ''kamu çalışanlarının, bugüne kadar kendilerine hasmane davranan, yüzde 5'lik, 6'lık artışlarla hakaret eden iktidarları her zaman perişan ettiğini ve koltukta uzun süre oturmalarına müsaade etmediğini'' ifade etti.

Akay, eylemlerinin genişleyerek devam edeceğini söyledi.

Protestocular, açıklamanın ardından dağıldılar.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber