Sayıştay düğümü bu hafta çözülüyor

Haber Giriş : 17 Mayıs 2008 10:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

-Meclis, Sayıştay'da boş üyelikler nedeniyle uzun süredir yaşanan sıkıntıyı bu hafta çözecek. İki yıldır boş bulunan 7 üyelik ile vefat ve emeklilik nedeniyle boşalan 5 üyelik olmak üzere toplam 12 üyelik için Meclis Genel Kurulu'nda 20 Mayıs Salı günü seçim yapılması bekleniyor.

ANKARA (ANKA) ? Meclis, Sayıştay'da boş üyelikler nedeniyle uzun süredir yaşanan sıkıntıyı bu hafta çözecek. İki yıldır boş bulunan 7 üyelik ile vefat ve emeklilik nedeniyle boşalan 5 üyelik olmak üzere toplam 12 üyelik için Meclis Genel Kurulu'nda 20 Mayıs Salı günü seçim yapılması bekleniyor.

Meclis Genel Kurulu önümüzdeki hafta, uzun süredir boş olan Sayıştay üyelikleri seçimine sahne olacak. Sayıştay'ın iki yılı aşkın zamandır boş olan 7 üyeliğinin yanı sıra emeklilik ve vefat nedeniyle 5 üyeliği daha boşalmıştı. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Mart ayında Sayıştay tarafından 12 üyelik için bildirilen ve 48 olan aday sayısı, yapılan gizli seçimle 24'e indirildi. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda oluşturulan Ön Seçim Geçici Komisyonu, Sayıştay'da açık bulunan 7 üyelik için, Sayıştay meslek mensupları kontenjan grubundan 8, Maliye Bakanlığı meslek mensupları kontenjan grubundan 4 ve diğer adaylar kontenjan grubundan 2 olmak üzere 14 aday belirledi. Komisyon yine vefat ve emeklilik nedeniyle boşalan 5 üyelik içinse Sayıştay meslek mensupları kontenjan grubundan 6, Maliye Bakanlığı meslek mensupları kontenjan grubundan 2 ve diğer adaylar kontenjan grubundan 2 olmak üzere toplam 10 adayı belirledi.

-SAYIŞTAY ÜYELİĞİNE KİMLER ADAY?-

-SAYIŞTAY MESLEK MENSUPLARI KONTENJANINDAN SEÇİLENLER-

Nevin Erkıran

Nevin Atakan

Mehmet Taş

Recep Tüzen

H. İbrahim Düzenli

İsmail Gever

Sema Ertem

Hülya Göktepe

Mustafa Çiçek

Erol Akbulut

Rafet Doğan

Ülker Akyüz

Nihat Okur

Zekeriya Yalçınkaya

-MALİYE BAKANLIĞI MESLEK MENSUPLARI KONTENJANINDAN SEÇİLENLER-

Necdet Gökmen

Fikret Demir

Mehmet Bağcaz

H.Basri Yılmaz

Burhan Tokcan

H. Gökhan Gül

-DİĞER ADAYLAR KONTENJANINDAN SEÇİLENLER-

Sami Bulut

Yakup Güneri

H.Cavit Erdoğan

Mehmet Demirtaş.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber