Dağlıca komutanının ses kaydı Youtube'a düştü

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 18 Mayıs 2008 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dağlıca Taburu Komutanı Yarbay Onur Dirik'e ait olduğu iddia edilen ses kaydı Youtube'a düştü. Ses kaydında Dirik olduğu iddia edilen kişi Dağlıca olayını anlatıyor ve ekliyor: Kesinlikle tabur komutanlığından alınmam gerekirdi.Hakkari'de 13 askerin şehit düştüğü saldırıya uğrayan birliğin bağlı olduğu Dağlıca Taburu Komutanı Yarbay Onur Dirik'in 21 Ekim'deki Dağlıca baskınıyla ilgili ses kaydı ortaya çıktı.

Baskında birçok ihmali bulunduğu gerekçesiyle büyük eleştiri alan Dağlıca Tabur Komutanı Onur Dirik'e ait olduğu iddia edilen itiraf ve küfür dolu açıklamalarının yer aldığı ses kaydı video paylaşım sitesi Youtube'a düştü. Dirik, ses kaydındaki konuşmasında Dağlıca baskınındaki hatalarını şöyle anlatıyor:

İŞTE O KONUŞMALAR

Bizim bu olaydaki dehşet hatamızı söyleyeyim mi size? Benim kesinlikle tabur komutanlığından alınmam lazımdı bu hata üzerine. Ne biliyor musun? O Ramazan Yüce'nin o telsizin başına konulması. Benim, bölük komutanının ve onun kol komutanının üçümüzün de s..mek lazım bu olaydan dolayı.

Eğer bu konudaki suçluyu bulma konusunda detaylı bir soruşturma yapılsaydı ben belki kurtarırdım paçayı. Çünkü hakikaten eğiliyordum bu konu üzerine. Ama birileri paçayı kurtaramazdı kesin. O kadar gelişmiş bir sistemimiz yok bizim daha.

Geliyor da tamam da kardeşim, hadi tespit edemedin, onu anladık. Ne yapayım edemedim yani, 'uğraştım ama edemedim'. 'Lan etmene gerek yok ki, herif 'diyor zaten. İkinci bölükten gidin alın herifi.

Kendi eliyle size 'Ben PKK'lıyım' diyor. 'Ben örgüt propagandası yapmaktan, şundan bundan şu şu tarihler arası Diyarbakır, bilmem ne cezaevinde yattım' diyor. Kâğıdını bir çıkarıyorsun, 8,5 ay yatmış herif yani. Biz bu herifi teröristlerin dinlendiği telsize koyuyoruz. Bak demin de söyledim.

Erden ordu komutanına kadar, ben dâhil, hatalarımız var. Zaten senin hatan olmasa istismar edemez ki herif bir şeyi yani. Bir eylem yapılıyorsa bir yerde mutlaka bir hata vardır. Tamam yani işte. Herkes çıkaracak hatasını burada."

ESRAR CEKEN SUBAYLAR

Onur Dirik'e ait olduğu iddia edilen ses kaydında subayların uyuşturucu şebekesine karıştıkları iddia ediliyor. Ses kaydında şu ifadeler yer alıyor: "Çukurca alayı ile ilişkileri normalleştirmek istedik, ancak normalleşecek bir durum yok ki! Bize saldırıyorlar. 3. Sınır Taburu var oradan da bize saldırıyorlar. Bunların, subaylar arasındaki uyuşturucu, esrar şebekesini ortaya çıkardım. Tamam mı? Alay komutanın önüne koydum. Alay komutanı bunları bir si... Piç kuruları bizim çocuklar ne yapıyor diye insansız uçak gönderiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber