Sağlık sektöründe devleti hayali performansla soyuyorlar

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2008 16:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından özel tıp merkezi ile eczanelere düzenlenen operasyonda devletin sağlık sektörü tarafından nasıl dolandırıldığı ortaya çıktı.

İkisi doktor toplam 47 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, yalnız bir dal merkezinin devlete zararının 2.5 milyon YTL olduğu belirlendi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, sağlık karnelerine usulsüz ilaç yazıldığı ileri sürülen eczanelere operasyon düzenledi.

Devleti her yıl haksız yere milyonlarca YTL zarara uğratan 31 eczaneye yönelik düzenlenen operasyonda, özel tıp merkezinde çalışan İ.A.ve S.T. adlı 2 doktor, 9 dal merkezi çalışanı ve eczane kalfası olmak üzere toplam 47 kişi gözaltına alındı.

Doktorların hastaneye gelmeyen hastalar adına işlem düzenleyip, "paket tahlil" yaptırıp devletten haksız para aldıkları belirlendi.

Anlaşmalı eczanelerden ise gelen sağlık karnelerine pahalı ilaçlar yazıp bu yolla eczanelere haksız kazanç elde ettirdikleri de tespit edildi.

Baskınlarda, çok sayıda sağlık karnesi ele geçirildi. Yolsuzluk operasyonunda zanlıların, eczaneye ilaçlarını almaya gidenlere "Bilgisayar arızalı, sistem yok" deyip sağlık karnelerini alıkoyup pahalı ilaçlar yazdıkları belirtiliyor.

Devletin hayali performansla dolandırılma işlemi ise şöyle işliyor: "Dal merkezine günde ortalama 20 kişi gelmesine karşın 100 kişi gelmiş gibi gösteriliyor. Doktorlar hastaneye gelmeyen hastalar adına gelmiş gibi işlem düzenleyip tahlil yapılmış gibi gösteriyor. Anlaşmalı eczanelerden gelen sağlık karnelerine ilaveler yapılıp bu yolla da eczanelere haksız kazanç elde ettiriliyor."

47 zanlının emniyetteki sorgusu halen devam ediyor. Zanlıların yarın Diyarbakır Adliyesi'ne sevk edilmesi beklenirken; polis sağlık karneleri kullanılan vatandaşlarında ifadelerine başvuruyor.

Şuana kadar 150 vatandaşın ifadesi alınırken; toplam bin kişinin ifadesine başvuralacağı kaydediliyor. Emniyet yetkilileri, Diyarbakır'da sadece bir dal merkezinin devlete bir yıllık zararının 2.5 milyon YTL olduğunu belirtiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber