20 Mayıs 2008'in Önemli Gündem Başlıkları...

Haber Giriş : 20 Mayıs 2008 07:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKA, 20 MAYIS 2008 SALI GÜNDEMİ

-GRUP TOPLANTILARI

-TBMM'de siyasi partilerin grup toplantıları yapılıyor. MHP, AKP, DTP ve CHP Grup toplantılarında liderler son siyasi gelişmeleri değerlendiriliyor.

(Saat : 10.30/11.15/12.30/13.30)

-GENSORU GÖRÜŞÜLÜYOR

-Meclis Genel Kurulu'nda, CHP'nin Sabah-ATV satışıyla ilgili Başbakan Erdoğan hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmaması görüşülecek. Gensorunun ardından Sayıştay üyeliklerinin seçiminin de yapılması bekleniyor. (15.00)

-AVUSTURYA CUMHURBAŞKANI ANKARA'DA

-Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer resmi ziyaretlerde bulunmak üzere Ankara'ya geliyor. Cumhurbaşkanı Gül, Fischer'ı Çankaya Köşkü'nde karşılıyor. Fischer ile ikili görüşmede bulunacak olan Cumhurbaşkanı Gül, heyetler arası görüşmelerin ardından Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer ile ortak basın toplantısı yapıyor. Gül, Fischer onuruna Çankaya Köşkü'nde akşam yemeği veriyor. (Saat: 10.30/10.45/11.20/12.30/20.00)

-ALBRİGHT KÖŞK'TE

-Cumhurbaşkanı Gül, ABD eski Dışişleri Bakanı Madeline Albright ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor. (Saat: 15.00)

-MECLİS KOMİSYON TOPLANTILARI

-AB Uyum Komisyonu'nda Devlet Sırrı Kanunu Tasarısı ile Kişisel Verilerin Korunması'na ilişkin tasarı görüşülecek (Saat : 14.30)

-Gemi İnşa ve İş Güvenliğini Araştırma Komisyonu, Türk Loydu Vakfı ve TMMOB Gemi Mühendisleri Odası'ndan yetkilileri dinleyecek (Saat : 15.30)

-BAKAN GÜNAY ULUS PROJESİ KAPSAMINDA BİNA YIKIMINA KATILACAK

-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bugün (20 Mayıs Salı) ?Ulus Proje?si kapsamında gerçekleştirilecek olan Kültür ve Turizm Bakanlığı Opera Binası-Ek bina yıkımına katılacak. (Saat: 10:00)

-DANIŞTAY, BAŞKANINI SEÇECEK

-Yaş haddinden emekliye ayrılan Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu'nun yerine bugün Danıştay Genel Kurulu'nda seçim yapılacak. 4 Daire Başkanı, Çörtoğlu'nun boşaltacağı Başkanlık koltuğu için yarışacak.

-CHP, ANTİ-AB'Cİ İMAJINI DÜZELTMEK İÇİN ATAĞA GEÇİYOR

-AB yetkilileri başta olmak üzere iç siyasette de ?AB karşıtı? eleştirilerine hedef olan CHP'nin bu eleştirilere dönük tepkisi sürüyor. AB konusunda CHP'nin tavrının çok net olduğunun bilinmesine karşın partinin haksız yere eleştirildiğine inanan parti yönetimi, AB üyelik sürecinde, ?AB'ye evet, özel statüye hayır? mesajına vurgu yapacak.

-Brüksel başta olmak üzere AB'nin çeşitli yerlerinde bürolar kurmayı hedefleyen parti yönetimi, ?CHP AB konusunda, meydanı AKP'ye bıraktı? şeklindeki eleştirilerin de önünü almayı hedefliyor.

-CHP'nin AB konusunda, AKP'den farklı olarak ?teslimiyetçiliği? reddettiğini savunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, özgürlükler konusunda CHP'ye yönelik eleştirilerin de saçma olduğunu söyledi.

-Öymen, ?Başbakan kendisini eleştiriyorlar diye gazetecilere karşı 63 tane dava açmış. Baykal'ın açtığı dava var mı? O zaman hangimiz ifade özgürlüğüne daha saygılıyız. Hem durum böyle olacak, AKP AB yanlısı, özgürlüklerden, demokrasiden yana gösterilecek ve biz bütün bunlara karşı parti gibi takdim edileceğiz. Bu kadar haksızlık olamaz? dedi.

-NEWSWEEK: ?TÜRKİYE'DE SİYASİ DURUM İSTİKRARSIZLAŞTI?

-Newsweek dergisi, ?IMF'nin poster çocuğu? olarak nitelendirdiği Türkiye'nin stand-by anlaşmasının sona ermesinin gürültü yarattığına dikkat çekerken ?Ülkenin siyasi durumu son dönemde istikrarsızlaştı, cari ve ticaret açıkları büyüyor? diye yazdı.

-Dergi, ABD'li düşünce kuruluşu American Enterprise Enstitüsü'nden Demsond Lachman'ın ?Türkiye, IMF için son büyük programı idi? sözlerini aktarırken de ?Bu durumda Fon'un, danışmanlık rolüne odaklamayı planlaması şaşırtıcı değil. Eğer borç veremiyorsanız, öğüt verin? diye yazdı.

-KIBRIS'TA ?KRİTİK BULUŞMA?

-Kıbrıs'ta teknik görüşmelerde yaşanan sıkıntılar üzerine KKTC Cumhurbaşkanı Talat ile Rum Yönetimi Lideri Hristofyas Cuma günü bir araya gelerek teknik çalışmalardaki sorunları gidermeye ve sürece ?yeni bir ivme? kazandırmaya çalışacak.

-UNAKITAN: ESNAF VE SANAYİCİYE ?KDV' BASKISI YAPILMIYOR

-Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, vergi dairelerine davet edilen esnafa, KDV alacaklarından vazgeçmeleri için baskı yapıldığı iddialarına ?mükelleflerin vergi dairelerine davet edilerek Katma Değer Vergisi alacaklarından vazgeçmeleri konusunda telkinde bulunulması yönünde Gelir İdaresi Başkanlığında bir çalışma yapılmamaktadır? yanıtını verdi.

-TÜRKİYE, PARASI EN ÇOK DEĞER YİTİREN İKİNCİ ÜLKE

-Uluslararası Vergi ve Danışmanlık Şirketi KPMG'nin ?Türkiye Ekonomisi Görünümü ve Beklentileri? Raporu'nda, Ocak-Nisan döneminde YTL'nin yüzde 8 değer yitirdiği, Güney Afrika'dan sonra parası en çok değer yitiren ikinci ülkenin Türkiye olduğu kaydedildi.

-VERGİ DENETMENLERİ: ?ÜLKEMİZDE GELİR İDARESİ ÖZERK YAPIDA DEĞİL?

-Vergi Denetmenleri Derneği'nin, ?Vergi Denetiminin Tek Çatı Altında Birleştirilmesine İlişkin Raporu?nda, Türkiye'de Gelir İdaresi'nin özerk bir yapıda olmadığı, çağdaş ülkelerdeki gelir idaresi yapısından oldukça farklı olduğu kaydedildi.

-EMLAK MÜŞAVİRİ TAŞÇI: ?TÜRKİYE GAYRİMENKULDE KAOS İÇİNDE, ESKİ YAPILAR HIZLA YENİLENMELİ?

-Ünlü Emlak Müşaviri Salim Taşçı, Türkiye'nin deprem kuşağında yer aldığını anımsatarak, yapı sektörünün ?kaos? içinde olduğunu, eski yapıların hızla yenilenmesi gerektiğini söyledi.

-Vatandaşları ?yapı denetim belgesi?ni görmeden konut almamaları konusunda uyaran Taşçı, ?Biz çok unutkan bir milletiz, depremde yaşanan görüntüler unutulmamalıdır. Durumun ciddiyetini yine binalar yıkılıp, insanlar feryat ettiği zaman mı hatırlayacağız? Özellikle büyük şehirlerin yapıları ?imdat' çığlığı atıyor? dedi.

-İHL'LERDE LEONARDO DA VİNCİ HAZIRLIĞI

-İmam Hatip Liseleri, din öğretimi açısından eğitimin kalitesinin artırılması amacıyla düzenlenen Leonardo Da Vinci ve Comenius programları için proje hazırlayacak.

-GENÇLERİN YÜZDE 70'İ AİDS'Lİ BİR KİŞİYLE YANAK YANAĞA ÖPÜŞMEKTEN ÇEKİNİYOR

-2007 Türkiye Gençlerde Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Araştırması sonuçlarına göre, HIV/AIDS hastalığını duyan gençlerin yüzde 70.2'si HIV ile yaşayan bir kişi ile yanak yanağa öpüşmekten, yüzde 61'i sarılmaktan, yüzde 57.9'u aynı odada bulunmaktan ve yüzde 45.4'ü ise tokalaşmaktan dahi rahatsız oluyor.

-ETİK İLKELERDE ULUSLARARASI STANDARTLAR TARTIŞILACAK

-Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu, Etik Haftası kapsamında, ?Etik İlkelere İlişkin Uluslararası Standartlar Konferansı?nı 27 Mayıs Salı günü gerçekleştirecek.

-HİKMET ÖZDEMİR'İN YENİ KİTABI: ATATÜRK'Ü YENİDEN DÜŞÜNMEK

-Prof. Dr. Hikmet Özdemir'in ?Atatürk'ü Yeniden Düşünmek? adlı kitabı yayınlandı. Remzi Kitapevi tarafından yayınlanan Prof. Dr. Özdemir'in çalışmasında, Cumhuriyet dönemi Diyanet İşleri Başkanlarından Ahmet Hamdi Akseki'nin Menderes hükümetine verdiği önemli bir rapor da ilk kez açıklanıyor.

-SÜPER LOTO 10 MİLYON YTL'YE KOŞUYOR

-10 haftadır devreden Süper Loto 10 milyon YTL'ye koşuyor. Geçen Perşembe 10. çekilişi yapılan ve yaklaşık 8 milyon YTL'lik ikramiyeyi bu haftaya devreden Süper Loto'nun Perşembe günü yapılacak çekilişinde dağıtacağı ikramiyenin 10 milyon YTL'ye ulaşması bekleniyor.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber