Küresel ısınma aşıldı, iklim değişikliği başladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2008 19:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dr. Esin Çeber küresel ısınmanın aşılarak iklim değişikliğinin gündeme geldiğini söyledi. Ege Üniversitesi 29. Kültür-Sanat ve Spor Şenliği kapsamında, Kültür ve Sanat Evi'nde "Küreselleşme ve Sağlık" konulu konferans gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Esin Çeber konferansta iklim değişikliğinin çevre ve sağlık üzerindeki etkilerinden söz etti.

Doç. Dr. Çeber, konuşmasında küresel ısınmanın artık aşıldığını küresel iklim değişikliğinin başladığını söyledi. Ayrıca, kuralık sonucunda insanların açlık ve kıtlık sorunlarının artması ile birlikte sağlık sorunlarının çoğaldığına dikkat çekti. Doç. Dr. Çeber, "Nüfus artışı, teknolojik gelişmeler, çevre kirliliği birbiri ile bağlantılı olarak Küresel Isınmanın ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Küresel iklim değişikliği bulaşıcı hastalıkları tetikler, beslenme bozukluğunun yaygınlaştırır hatta ruhsal sorunları ortaya çıkarır" dedi.

Küresel İklim değişikliğinin ciddi bir sorun olduğuna değinen Doç. Dr. Esin Çeber, bu konuda yasal düzenlemelerin yapılması ve uygulanması gerektiğini vurguladı. Doç. Dr. Çeber, küresel İklim değişikliği sonucu ortaya çıkacak susuzluk sorununun ülkeler arasında savaş nedeni haline geleceğini öngördü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber