Motor meslek lisesine 500 bin YTL'lik yatırım

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2008 21:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İzmir Anadolu Motor Teknik, Anadolu Denizcilik Meslek, Motor Teknik ve Motor Meslek Lisesi Müdürlüğü, "Otomotiv Boya Teknolojisi ve Gemi Makineleri, Makine Simülatörü" atölyelerini açtı.

Okulun bahçesinde düzenlenen açılış törenine İzmir Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, Konak Kaymakamı Ali Muhsin Nakipoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülkadir Yıldız, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh ve çok sayıda davetli katıldı.

Okullarının yarım asırdır hizmet verdiğini ve 10 binin üzerinde öğrenci yetiştirdiğini belirten Müdür Vekili Oktay Üşümez, yeni açılan boya teknolojisi bölümü ve simülatörün, daha donanımlı öğrencilerin yetiştirilmesine katkı sağlayacağını söyledi. 11 bilgisayardan oluşan ve birebir gemi kullanım yazılımına sahip simülatörün öğrencilere uygulama imkanı vereceğini kaydeden Üşümez, bu sayede mezun olduklarında gerçek gemileri sıkıntı çekmeden yönetebileceklerini ifade etti.

Aynı şekilde fabrika imkanlarına sahip boyama atölyesinin de piyasa şartlarının çok üstünde çalışma imkanı sunduğunu belirten Oktay Üşümez, bu bölümlerden mezun olan öğrencilerin zorlanmadan iş bulabileceğinin altını çizdi. Simülatör ve boyama atölyeleri yaklaşık 500 bin YTL'ye mal olurken tasarımları Millî Eğitim Bakanlığı ve Yaşar Holding tarafından karşılandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber