İstanbul'da 172 okul beyaz bayrak aldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2008 18:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan "Beyaz Bayrak Projesi" konulu genelge doğrultusunda İstanbul'da denetimlerden başarıyla geçen okullara "Beyaz bayrak" dağıtıldı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bakırköy Mahsar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde düzenlenen törende başarılı olan okulların müdürlerine sertifika ve bayraklarını verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortak projesi ile okullarda öğrencilerin yaşam koşullarını iyileştirmek, sağlıklı nesillerin yetişmesini sağlamak amacıyla başlatılan "Beyaz Bayrak" projesi kapsamında başarılı olan okullara sertifika ve bayrak dağıtıldı. Beyaz Bayrak Projesi okulların temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak değerlendirilmesi, denetlenmesi, okul sağlığının iyileştirilmesi hususunda teşvik edilmesi, bu konuda gayret gösteren okulların "Beyaz Bayrak" ve sertifika ile ödüllendirilmesini öngörüyor. Bu kapsamda İstanbul'da 172 okul beyaz bayrak almaya hak kazandı. Düzenlenen törende başarılı okulların bayraklarını okul müdürlerine veren Sağlık Bakanı Akdağ, okul müdürlerine ve öğretmenlere öğrencilere her konuda örnek olmalarını istedi. Sağlıklı bir nesil yetişmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurgulayan Bakan Akdağ, "Özellikle gençlerimizi sigaradan uzak tutmalıyız." diye konuştu.

Sağlık çalışanları ve eğitim çalışanları arasında sigara içenlerin oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu ve bunu üzülerek belirtmek zorunda olduğunu aktaran Bakan Akdağ, öğretmenlere okul bahçesinde ve çevresinde sigara içmemelerini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber