Fırat: Yargı bağımsızlığını kaybetmiştir

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2008 12:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkan Yardımcı Dengir Mir Mehmet Fırat, Anayasa Mahkemesi'nde görülen iki kritik davanın karara bağlanma arefesinde bildiri yayınlayan Yargıtay ve Danıştay'ın, bu davalarda taraf konumuna geldiğini söyledi.

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Dengir Mir Mehmet Fırat, hukuku aracı olarak kullananlara toplumsal gücü hatırlatarak, "Güç milletin gücüdür. Bunu bürokratik iktidarın araçlarıyla ortadan kaldırmak mümkün değildir" dedi.

Hukuk adına konuşanların demokratik meşruiyet ve evrensel normlardan bahsetmekten uzak durduğunu kaydeden Fırat, "Hukuku siyasallaştırmak başka bir keyfiyettir. Yargı bağımsızlığı, yargının ideoloji taşımaması, hukukun üstünlüğünü her şeyin üzerinde tutulmasıdır" diye konuştu.

Yargıtay ve Danıştay bildirilerine tepki gösteren Fırat, kamuoyuna açıklama yapan yargı organlarının tarafsızlığını kaybettiğini vurguladı. Fırat, Yargıtay ve Danıştay'ın bildiri yarışına girdiğini ifade ederek, bu durumun milletçe hayretle izlendiğini kaydetti.

Fırat, "Bildiriye imza koyanlar, tarafsızlıklarını yitirmişlerdir. İki davanın karara bağlanacağı son günlerde susması gereken Yargıtay ve Danıştay, bildiri yayınlayarak davalarda taraf konumuna gelmiştir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber