DTP, ılımlı görüşleri ile bilinen Türk'ü tasfiye etmeye çalışıyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 27 Mayıs 2008 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DTP'deki fikir ayrılıkları parti içi ilişkileri iyice gerginleştirdi. DTP'de radikal kanat olarak bilinen Genel Başkanvekili Ayna ile Genel Merkez'deki ekibin, ılımlı kanat olarak bilinen Grup Başkanı Türk ve onunla hareket edenleri tasfiye etme isteği parti içi ilişkileri gerginleştirdi.

BEHÇET GÜNGÖR ANKARA

DTP'deki fikir ayrılıkları parti içi ilişkileri iyice gerginleştirdi. DTP'de radikal kanat olarak bilinen Genel Başkanvekili Emine Ayna ile Genel Merkez'deki ekibin, ılımlı kanat olarak bilinen Grup Başkanı Ahmet Türk ve onunla hareket edenleri tasfiye etme isteği parti içi ilişkileri gerginleştirdi. Türk'ün Kuzey Irak'ta olduğu sırada DTP Parti Meclisi toplanarak Genel Başkanvekilliği görevine Ayna'yı seçmesi Türk'ü kızdırdı. Türk'ün, radikal kanadın bu hamlesi karşısında görevinden istifa etmeyi düşündüğü belirtiliyor. Türk'ün, Ayna'nın 'Öcalan' ile ilgili açıklamalarına da tepki göstererek, ?Herkesin barışı konuştuğu bir ortamda, Ayna'nın dile getirdiği görüşler apolitiktir? dediği öğrenildi.

TÜRK GENEL MERKEZ'E KIRGIN

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, son günlerdeki DTP içindeki radikal kanadın stratejilerinden rahatsız oldu. Rahatsızlığın en büyük nedeni ise Türk'ün Türkiye'de olmadığı sürede DTP'nin Parti Meclisi'ni toplayarak Genel Başkanvekilliği'ne Emine Ayna'yı seçmesi oldu. Türk'ün devre dışı bırakılarak böyle bir girişimde bulunması Türk'ü kızdırdı. Bu girişime kırılan Türk, Genel Başkanlık görevinde istifa edeceğini kendisiyle ortak hareket eden Aysel Tuğluk, Nuri Yaman ve Akın Birdal'e bildirdi.

Ayna'nın çıkışı rahatsız etti

Türk'ün, Ayna'nın son dönemdeki çıkışlarından rahatsız olduğunu yakın çevresine bildirdiği öğrenildi. Ayna'nın birçok yerdeki konuşmasında çok radikal bir söylem dile getirdiğini belirten Türk, ?Sert söylemlerden çok ortak paydaların dile getirilmesi lazım. Yaşanan acıları hatırlatıp, kaşımak yerine bunları nasıl sarılması gerektiği yönünün ön plana çıkılması lazım. Herkesin barış ve demokrasiyi dile getirdiği günlerde Barış Anneleri'nin çıkıp çatışmaları savunması ne kadar 'apolitik' açıklama ise bu konuşmalar da (Emine Ayna) o kadar 'apolitiktir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber