'Faşist Demirel, sana postal yakışır'

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Mayıs 2008 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demirel'e Samsun'da üniversiteli protestosu

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde bir grup öğrenci tarafından protesto edildi.

?Faşist Demirel, sana postal yakışır? diye bağıran 2'si kız 5 öğrenci, üniversite güvenlik görevlilerince kargatulumba dışarı çıkarılarak polise teslim edildi.

Üniversitenin Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ?2008 Mayısı'nda Türkiye ve Dünya? konulu söyleşiye katılan Demirel kürsüye çıkmaya hazırlandığı sırada, dinleyiciler arasında bulunan ve ?OMÜ Öğrenci Kollektifi? yazılı beyaz tişörtler giyen bir grup öğrenci slogan atmaya başladı. Öğrencilere müdahale eden özel güvenlik görevlileri, kargatulumba salondan çıkarıldı. 2'si kız 5 öğrenci, bu sırada ?Üniversiteler bizimle özgürleşecek?, ?Parasız eğitim istiyoruz? şeklinde slogan atmayı sürdürdü. Polis tarafından gözaltına alınan öğrenciler, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü

Katil Demirel' diye bağırdı postal atamadan yakalandı

ESKİ Cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) postallı protestoyla karşılaştı.

Bir söyleşi için geldiği OMÜ'de kürsüye çıkarken tepki gördü. Üzerlerindeki tişörtlerde ?OMÜ Öğrenci Kolektifi' yazan öğrenciler Demirel'e, ?Katil Demirel, bu ülke sizden çok çekti', ?Denizleri asan Demirel defol', ?Faşist Demirel, sana postal yakışır' diye bağırdı. Bir öğrenci ayağından çıkarttığı postalı atmak isterken görevliler tarafından engellendi.

KARGA TULUMBA GÖZALTI

ÖĞRENCİLERE korumalar ve üniversite güvelik görevlilerinin müdahale etmesi üzerine gerginlik yaşandı. Bunun üzerine diğer öğrenciler de ayağa kalkarak Demirel'i protesto etti. Slogan atan öğrenciler, korumalar ve üniversite güvenlik görevlileri tarafından yaka paça ve karga tulumba salondan dışarı çıkarıldı. 5 öğrenci, karga tulumba taşınarak dışarıda bekleyen çevik kuvvet aracına bindirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber