Hayırsever işadamları Erdoğan'ın memleketine 'hayır' yağdırdı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 29 Mayıs 2008 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan'ın Başbakan olmasının ardından memleketi Rize'nin Güneysu İlçesi'ne ?hayır' yağdı. Hayırsever işadamları ilçeye, bir hastane ile iki okul yaptırdı. Şimdi de işadamı Hüsnü Özyeğin'in vakfı Avrupa'nın en kapsamlı rehabilitasyon merkezini kuruyor

Türkiye, Rize'nin Güneysu İlçesi'ni Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la tanıdı. Başbakan İstanbul'da büyümüş olsa da memleketiyle bağını hiç koparmadı. Güneysu onun Başbakan oluşuyla yükselişe geçti. İlçe, artık hayırsever işadamlarının destekte bulunmak istediği en önemli merkez oldu.

Hüsnü Özyeğin Vakfı da Avrupa'nın da en kapsamlı ?Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi?ni Güneysu'da yaptırıyor.

Rizeli işadamı merhum Şükrü Topçuoğlu ve eşi Nurten Topçuoğlu'nun Türk Kızılayı'na bağışladığı 38 dönümlük arazi üzerine ?Hüsnü Özyeğin Vakfı? tarafından 4 bin 750 metrekare kapalı alan olarak inşa edilecek ?Türk Kızılayı Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi?, Türkiye ve Avrupa'nın en kapsamlı ve modern rehabilitasyon merkezi olma özelliğini taşıyacak.

HÜSNÜ BEY TEŞEKKÜR ETTİ

Kızılay Başkanı Tekin Küçükali, ?Yeri bize Topçuoğlu verdi. Yapımını da Hüsnü Özyeğin Bey'in vakfı üstlendi. Türkiye'nin en büyüğü olacak. Yatılı olmayacak. Hüsnü Bey öteden beri bizim bağışlayıcımız. Biz de ona müracaat ettik, kabul etti. ?Bana böyle bir iş uygun bulduğunuz için çok teşekkür ederim' dedi? diye konuştu.

Özyeğin'in adı son olarak atv-Sabah satışı aşamasında Başbakan Erdoğan ile görüşerek ihaleden çekildiği yönünde gündeme gelmiş, Özyeğin iddiaları reddetmişti.

Güneysu, yapılan yatırımlarla adeta yeni baştan inşa edildi.

ANNESİNİN ADINA HASTANE

ERDOĞAN'ın Başbakan olmasıyla birlikte yüzü gülmeye başlayan Güneysu'ya ilk ciddi yatırımı Atasay Kuyumculuk'un sahibi Cihan Kamer yaptı. Kamer, ilçeye 2004 yılında Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan adına hastane yaptı.

Halit Cıngıllıoğlu'nun yaptırdığı liseye ise, Erdoğan'ın annesi Tenzile Hanım'ın Sarıkamış'ta şehit olan dedesi Kemal Bey'in adı verildi. Okulun açılışını geçtiğimiz günlerde Erdoğan yaptı. İMKB de ilçeye İMKB İlköğretim Okulu yaptırdı. Bunun açılışını da Başbakan Erdoğan gerçekleştirdi.

Ankara'dan kardeşi bile var

YİNE Güneysulu işadamları Ahmet Gür, Mehmet Gür ve Talip Öztürk, açılışını geçtiğimiz günlerde Başbakan Erdoğan'ın yaptığı Öğretmenevi ve Kültür Merkezi yaptırdı. İlçe, Keçiören Belediyesi'yle kardeş belediye de oldu. Kardeşlik nedeniyle Keçiören Belediyesi ilçeye 500 bin YTL harcayarak park yaptırdı.

İlçenin AKP'li Belediye Başkanı Ahmet Minder de ?İşadamlarımızı sadece okul, hastane ve benzeri tesislerin yapımında değil de istihdama dönük tesisler yapmaya davet ediyoruz? dedi.

Ali Ekber ERTÜRK/ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber