Alzheimer'den korunmanın 7 yolu

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 29 Mayıs 2008 08:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

İngiliz Alzheimer Vakfı'ndan Prof. Clive Ballard ve Dr. Susanne Sorensen yaşam tarzında birkaç ufak değişiklikle alzheimer tehlikesini ertelemenin ve hatta önlemenin mümkün olabileceği görüşlerine yer verdi. İşte o yedi yol:

Beyni eğitin: Nintendo DS gibi oyunlar, bulmaca ve beyni zorlayacak makale okumaları beynin esneklik ve aktivitesini artırıyor.

Fit kalmaya çalışın: Araştırmalar beyni fiziksel egzersizin olumlu, obezite gibi fiziksel sorunların olumsuz etkilediğini gösteriyor.

Acıyı dindirin: Çalışmalar düzenli olarak ağrı kesici ilaç alanların unutkanlık sorunuyla daha az karşılaşacağını gösteriyor ancak uzmanlar yine de gerekmedikçe ağrı kesici almayı önermiyor.

Sosyal yaşamınızı güçlendirin: Uzmanlara göre yalnızlıkla alzheimer çok iyi geçinen iki dost! Geniş bir sosyal çevre, alzheimer riskini de azaltmak anlamına geliyor.

Uyuşturucudan kaçın: Ecstasy kullanımı beyne zarar vererek hafıza ve öğrenme faaliyetinde ciddi hasar oluşturuyor. Bu, uzun vadede unutkanlığa neden olabiliyor.

Ailenize danışın: Aile geçmişinizde alzheimer olup olmadığını öğrenin. Hastalık kalıtımsal değil ama genlerin payı olabileceği şüphesini doğrulayan araştırmalar var.

Sağlıklı beslenin: Meyve, sebze ve balık ağırlıklı Akdeniz tipi beslenme, hastalık riskini yüzde 40 azaltabilir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber