29 Mayıs 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 29 Mayıs 2008 08:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AA Ajansı 29 Mayıs 2008'in Önemli Gündem Başlıkları...

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

- Avrupa Halk Partisi Başkan Yardımcısı Alojz Peterle ve beraberindeki heyet ile ABD Temsilciler Meclisi Üyesi John Tanner ve beraberindeki Kongre heyeti de Cumhurbaşkanı Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde kabul edilecek.

2- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Romanya'da.

- Bükreş'teki temaslarını tamamlayan Toptan, Köstence'ye geçecek, buradan da Mecidiye şehrine gidecek.

- Mecidiye Belediye Başkanı Dumitru Moinescu ile görüşecek olan Toptan, Kemal Atatürk Ulusal Koleji ile Abdülmecid Camisi'ni ziyaret edecek.

3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da, Avrupa Vakıflar Merkezi 19. Genel Kurulu'nun açılışına katılacak.

- Erdoğan, ABD Kongre heyetini Parti Genel Merkezi'nde, Avrupa Halk Partisi heyetini de Başbakanlık Resmi Konutu'nda kabul edecek.

4- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Kırklareli'nde 18. Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali'ne katılacak.

- Baykal, Ahmetbey beldesi ile Lüleburgaz ve Babaeski ilçelerinde açılışlar yapacak, ziyaretlerde bulunacak.

5- Irak'ın kalkındırılması ve BM'nin rolüne dair uluslararası konferans, İsveç'in başkenti Stockholm'de yapılacak.

- Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın temsil edeceği toplantıya BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Irak Başbakanı Nuri Maliki ve ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice da katılıyor.

- Babacan, toplantının ardından Berlin'e gidecek.

6- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, İstanbul'da Türkiye Bankalar Birliğinin 51. Olağan Genel Kurul Toplantısı'na katılacak.

7- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Dış Ticaret Müsteşarlığında "AB'ye Kimyasal Ürünler İhracatı" ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

- Tüzmen, Dış Ticaret Müsteşarlığında Ukrayna Parlamento heyeti ile de görüşecek.

8- Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Spor Ekipmanları, Tesis ve Hizmetleri Fuarı "Spor Show 2008"in İstanbul Fuar Merkezi'ndeki açılışına katılacak.

9- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan Ankara'da, Hesap Uzmanları Kurulunun 63. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen "Türk Ticaret Kanunu Tasarısı ve Denetim" konulu panele katılacaklar.

10- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır Valiliğini ziyaret edecek, bilişim teknolojileri sınıfı ile 3. Sanayi Sitesi açılış törenlerine katılacak.

11- Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) 47. Olağan Genel Kurulu'na katılacak.

- Çağlayan, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşunun (OSBÜK) 6. Olağan Genel Kurulu'nda da konuşacak.

12- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Almanya'nın Leipzig kentinde düzenlenen Uluslararası Nakliyat Forumu'na katılıyor.

13- Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında Türkiye'de bulunan öğrenciler, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu tarafından ayrı ayrı kabul edilecek.

14- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Marmaray ve İstanbulMetrosu projeleri kapsamında Yenikapı'da gerçekleştirilen kurtarma kazılarını yerinde inceleyecek.

15- TBMM'den.

- Genel Kurulda, TRT Kanununda değişiklik öngören tasarı görüşülecek.

- Milli Savunma Komisyonunda, yüksek lisans ve doktora yapanların 35, milli sporcuların ise askerliklerini 38 yaşına kadar tecil ettirebilmesini öngören yasa teklifi ele alınacak.

- Plan ve Bütçe Komisyonu, il özel idareleri ve belediyelere genel bütçe vergi gelirlerinden pay verilmesi hakkında kanun teklifi, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin tasarı ve Türkiye ile Suriye sınırında mayın temizleme faaliyetlerine ilişkin yasa tasarısı görüşülecek.

- Milli Eğitim Komisyonunda, yeni kurulan üniversitelere rektör atanmasına ilişkin esasları düzenleyen yasa tasarısı ele alınacak.

- KİT Komisyonu, Türkiye Halk Bankasının 2006 yılı hesaplarını denetleyecek.

16- Siyasi partilerden.

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, partisinin Kocaeli teşkilatında basın toplantısı düzenleyecek.

- Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, İstanbul'da düzenlenen 17. Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi'ne katılacak.

- DP Genel Başkanı Süleyman Soylu İstanbul'da, partisinin Çatalca İlçe Kongresi'ne katılacak.

- CHP Genel Başkanı Yardımcısı Yılmaz Ateş Ankara'da, Anafartalar Çarşısı esnafını ziyaret edecek.

17- TÜSİAD, Güneydoğu Avrupa Derneği ile birlikte Berlin'de "Avrupa Birliği ve Türkiye'nin Karadeniz Bölgesel İşbirliğine Bakışı" konulu uluslararası konferans düzenliyor.

18- İstanbul Menkul Kıymetler Borsasının Olağan Genel Kurulu, İMKB'de gerçekleştirilecek.

19- İstanbul'un fethinin 555. yıl dönümü kutlanıyor.

- Kutlamalar, Fatih Sultan Mehmet'in Fatih Camisi'ndeki türbesinde düzenlenecek törenle başlayacak, Belgrad Kapı'da etkinlikler yapılacak.

- İstanbul Büyükşehir Belediyesince Haliç'te ses, ışık, su ve görüntü teknikleri kullanılarak bir gösteri sunulacak.

20- Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) 64. yıllık genel kurulu ve "Dünya Hava Taşımacılığı Zirvesi"ne ilişkin İstanbul'da basın toplantısı düzenlenecek.

21- Doktorlara pos cihazı için ek süre.

- Serbest çalışan hekimler, diş hekimleri ve veteriner hekimlerin muayenehanelerinde pos cihazı bulundurma zorunluluğu, 1 Haziran yerine 1 Eylülde başlayacak.

- Maliye Bakanlığınca hazırlanan erteleme tebliği Başbakanlığa gönderildi.

22- Fındıkta rekolte beklentisi.

- Ülke genelinde 2008 yılında 800 bin tonun üzerinde ürün elde edilmesi bekleniyor.

- Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Sebahattin Arslantürk:

- "Türkiye için ilk görüntüler 800 bin tonun üzerinde ama kesin sonuç için erken."

23- Fuar... Toplantı..

- Akdeniz Eğitim Fuarı 2008 Antalya Cam Piramit'te açılacak.

- Medya Örgütlenmesi Yoluyla Çocuk İşçiliğine Karşı Farkındalık Geliştirme Projesi kapsamında Antalya'da "1. Antalya Çocuk Hakları Yuvarlak Masa Toplantısı" düzenlenecek.

- Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün öncülüğünde 2 yıl önce başlatılan "91 Bin Dev Öğrenci" projesi kapsamında düzenlenen ve 3 gün sürecek "Sevgi Festivali" başlayacak.

- İzmir'de 5. Bilim ve Eğitim Olimpiyatları başlayacak.

- Manisa'da 1. Dostluk ve Kardeşlik Günleri Balkan Buluşması etkinliği yapılacak.

- Vinolive 5. Şarap, Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı İzmir'de açılacak.

- Ege Bölgesi Sanayi Odasında "AB Uyum Sürecinde Sektörel Etki Analizi" konulu toplantı yapılacak.

24- Avrupa Futbol Şampiyonası hazırlıklarını Almanya'da sürdüren (A) Milli Futbol Takımı, son özel maçını Finlandiya ile Duisburg kentinde yapacak.

25- "Uluslararası Sporda Pazarlama ve Sponsorluk Kongresi", İstanbul'da, Grand Cevahir Otel'de sona erecek.

26- Profesyonel futbol liglerinde yer alan takımların transfer çalışmaları izleniyor.

Anadolu Ajansı


ANKA Ajansı 29 Mayıs 2008'in Önemli Gündem Başlıkları...

TELEKULAK TARTIŞMASI SÜRÜYOR

-CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın odasının dinlendiği iddiasıyla yeniden gündeme gelen ?telekulak? tartışması devam ediyor. CHP ile AKP arasında yeni bir gerilim ve polemiğe neden olan ?telekulak? iddiasıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma sürüyor.

-AKP'nin telekulak iddiasıyla ilgili açıklamalarına sert tepki gösteren CHP'nin, Cumhuriyet Başsavcılığı'na olayla ilgili suç duyurusunda bulunması bekleniyor. CHP ayrıca telekulak iddiası ile ilgili hem gensoru hem de Meclis araştırma hazırlıyor.

-KÖŞK'TE OLAĞAN GÖRÜŞMELER

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı, haftalık olağan görüşmelerini gerçekleştirmek üzere Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor. (Saat:16.30/14.30)

-ABD KONGRE HEYETİ'NİN TEMASLARI

-ABD Temsilciler Meclisi Üyesi John Tanner ve beraberindeki Meclis Üyeleri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ayrı ayrı kabul ediliyor. (Saat:15.15/17.30)

-AVRUPA HALK PARTİSİ'NDEN ZİYARET

-Avrupa Halk Partisi heyeti, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret ediyor. (Saat:11.00/19.00)

-TBMM GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurulu toplanıyor. Genel Kurul'da, TRT Kanun Tasarısının görüşmelerinin bitmesinin ardından, yabancılara mülk satışını öngören Tapu Kanunu Tasarısının ele alınması bekleniyor (Saat:13.00)

-KOMİSYON TOPLANTILARI

-TBMM Milli Eğitim Komisyonu toplanıyor. Toplantıda, YÖK Kanunu'nda Değişiklik Öngören Tasarı ele alınacak. Tasarıyla yeni kurulan üniversitelere rektör atanması öngörülüyor. (Saat:10.30)

-Plan Bütçe Komisyonu'nda, Belediyeler Ek kaynak aktarılmasını öngören yasa teklifi ile sporcuya ?Devlet Sporcusu Ünvanı? verilmesini öngören yasa teklifi ele alınıyor. (Saat:11.00)

-Milli Savunma Komisyonu'nda Askerlik Kanunu ile Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununda değişiklik yapılmasını öngören yasa tasarıları ele alınıyor. Teklifle, askeri personele sağlık, harç, sınav hakkı ve yaş sınırı kolaylığı sağlanması öngörülüyor. (Saat:14.00)

-TBMM Uyuşturucu ve Uyuşturucu Kaçakçılığını Araştırma Komisyonu Gümrük Müsteşarı Dr. Emin Zararsız'ı dinliyor. (Saat:14.00)

-AVRUPA VAKIFLAR MERKEZİ KONFERANSI

-Avrupa Vakıflar Merkezi Uluslararası Konferansı, İstanbul Swiss Otel'de yapılıyor. Konferansa, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılıyor. (Saat:12.00)

-CHP'LİLER SİNCAN'DA

-CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok ile Tekin Bingöl, Sincan'da el ele tutuştukları için mahalle dayağına maruz kalan olayı inceliyor. Baytok ve Bingöl, olayın mağduru ve yetkililerle yapacakları görüşmenin ardından bir basın açıklaması yapıyor. (Saat:13.00)

-DTP'Lİ BULDAN'IN BASIN TOPLANTISI

- DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan Meclis'te basın toplantısı düzenliyor. (Saat:12.00)

-DYP'LİLER DEMİREL'İ ZİYARET EDİYOR

-DYP'nin DP adını almasının ardından yeniden kurulan Doğru Yol Partisi'nin genel başkanı Çetin Özaçıkgöz ile beraberindeki heyet, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i ziyaret ediyor. (Saat:11.00)

-ÇAĞLAYAN, TSE'NİN 47'NCİ GENEL KURULU'NDA

-Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu'nun (OSBÜK) 6.Olağan Genel Kurul Toplantısı'na ve Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) 47.Genel Kurul Toplantısı'na katılıyor.

-Çağlayan, daha sonra Hesap Uzmanları Kurulu'nun 63.Kuruluş Yıldönümü nedeniyle düzenlenen ?Türk Ticaret Kanunu Tasarısı ve Denetim? konulu panele katılarak konuşma yapıyor. Bu toplantıya Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'da katılıyor. (Saat:10.00/11.30/14.00)

-TÜRK DÜNYASI ÖĞRENCİLERİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDA

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ?6. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları? kapsamında Türkiye'de bulunan öğrencileri kabul ediyor. (Saat:14.30)

-AKP'Lİ BELEDİYEDE ?SAHTE İMZA? SKANDALI

-AKP'li Altındağ Belediyesi'nde, belediyede çalışan bazı memurların, başka kurumlara atamasının yapılırken, ?sahte imza? kullandığı ortaya çıktı. Ankara 2'nci İdare Mahkemesi atamalarda ?sahte imza? kullanıldığını karara bağladı ve bu tür işlemlerin iptaline karar verdi.

-Konuyu bir soru önergesiyle Meclis gündemine taşıyan CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, sahte imza ile memurları belediyeden uzaklaştırdığı mahkeme kararı ile tespit edilenler hakkında yasal işlem yapılmasını istedi.

-CHP'Lİ ÖYMEN ?MÜZAKERE SÜRECİNİ? SORDU

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Türkiye'nin AB üyelik sürecini Meclis gündemine taşıdı.

-Hırvatistan'ın Türkiye'den 3 misli başlıkla müzakereleri başlayabilmesinin ve Türkiye'nin bu konuda bu kadar geri kalmasının nedeninin açıklanmasını isteyen Öymen, ?Bu. Türkiye'deki reform çalışmalarının gecikmesinden mi kaynaklanmaktadır? Eğer böyle ise bu gecikmenin sebebi nedir?? diye sordu.

-DSP'Lİ TÜRKER: ?BABACAN MÜFTERİDİR, DERHAL İSTİFA ETSİN?

-DSP Genel Sekreteri Masum Türker, ?Türkiye'de Müslüman çoğunluk dini özgürlüklerle ilgili sorunlar yaşıyor? diyen Dışişleri Bakanı Babacan'ı istifaya çağırdı. Babacan'ın, kendi ülkesini şikayet eden ilk Dışişleri Bakanı olarak tarihe geçtiğini ifade eden Türker, ?Babacan, Türkiye Cumhuriyeti'ni gammazlayan bir Dışişleri Bakanı olarak Türk halkından özür dileyip, derhal istifa etmelidir? dedi.

-HAK-SEN, 4-C'LİLERİN DE SENDİKALI OLABİLMESİ İÇİN MAHKEMEYE BAŞVURDU

-Hak-Sen Konfederasyonu'na bağlı Büro Hak-Sen, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına özelleştirme sonrasında aktarılan ve "4-C'liler" olarak adlandırılan 24 bin personelin de sendikaya üye olabilmesi için Ankara İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

-KENEYE KARŞI AŞI UMUDU

-Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aykut Özdarendeli, kenenin neden olduğu Kırım Kongo Kanamalı Ateşine karşı proje geliştirdiklerini ve bu projeyle aşı çalışmalarına başlayabileceklerini söyledi.

-DEVLET TİYATROLARI ?HER YERDE?

-Devlet Tiyatroları, ?Hiçbir Yeri Unutmadık? sloganı ile yaz sezonunda, 12 bölgesinden 29 değişik oyunuyla, 81 il, 196 ilçe ve 10 köye, turne düzenleyecek.

-?SOKAK FESTİVALİ?NE SON GÜN

-Uluslararası İstanbul Bienali, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu'nun desteğiyle Anadolu'nun farklı kentlerinde devam eden ?Kültür Hareketi? projesi kapsamında düzenlenen ?Sokak Festivali", Mersin, Antakya ve Diyarbakır'dan sonra Başkentin sokaklarını renklendirecek.

-Konserler, sokak oyunları, dans gösterileri, sanatçı, akademisyen ve sanat eleştirmenlerinin katılacağı söyleşiler ve video gösterimlerinin yer alacağı festival, ?sokak oyunları? teması ile 30 Mayıs-1 Haziran tarihleri gerçekleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber