Beş kuruş harcamadan güzelleşmenin yolları

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 29 Mayıs 2008 18:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Cildimizi güzel ve sağlıklı kılabilmek için pahalı kozmetiklere ve bakım ürünlerine avuç dolusu servet harcamak gerekmez. Suyu doğru kullarak beslenin pırıl pırıl cilde sahip olun.

Güzel ve sağlıklı bir cilde sahip olmak ve bunu uzun yıllar koruyabilmek her kadının hayali. Bu hayale kavuşmak için kucak dolusu para dökmeye gerek olmadığını söyleyen Dermatolog Dr. Vildan Şengöz, ?Kozmetik ve bakım ürünleri kullanmadan da sağlıklı bir cilde kavuşmak mümkün? dedi.

Servet harcamanız gerekmiyor

Dünyaya gelirken sahip olduğumuz genetik özellikler her ne kadar temeli oluştursa da, güzelliğimizi devam ettirmek önemlidir. Modern yaşam bize stresi ve çevre kirlenmesini getirdiği için kendimizi bunlardan korumayı bilmemiz gerekir. Cildimiz açısından bunu yaparken pahalı kozmetiklere ve bakım ürünlerine avuç dolusu servet harcamak gerekmez. Basit alışkanlıklar edinerek cildimizi yıllarca sağlıklı ve ışıltılı koruyabiliriz.

Beslenme tarzınız önemli

Fast food tarzı, kızartılmış, doymuş yağ oranı yüksek gıdalar ve alkollü içecekleri tüketmek doğru değildir. Özellikle sardalya, alabalık ve ton balığı gibi yağlı balıkları haftada iki kez yemek doğrudur. Çok tatlı ve nişastalı besinler- beyaz ekmek, bisküvi, kremalı pasta- insülin dengesini bozup, kollojen liflerini dağınık hale getirir.

Güneşe çıkmadan meyve yiyin

Güneşe karşı korunmak, dostumuz güneşten faydalanırken yanmadan bronzlaşmayı bilmek önemlidir. Özellikle öğlen saatlerinde güneşe çıkmamak, doğru güneş koruyucu kullanmak, uzun saatlerce güneşlenmek yerine; hergün yavaş yavaş güneşten faydalanmak zarar görmemizi engelleyecektir. Güneşe çıkılacağı zamanlarda bol bol renkli meyvelerden tüketmek cilde destek verir.

Egzersiz cildinizi güzelleştirir

Düzenli egzersiz yapılması sağlıklı kan dolaşımı, açık damarlar ve iyi beslenen, toksik maddelerden arınan cilt demektir. Egzersizin yirminci dakikasından sonra mutluluk hormonu endorfin salınır. Açık havada yapılan düzenli ve sürekli egzersiz, cilt renginizi güzelleştirir; cildinize parlaklık ve ışıltı kazandırır

Ayda hiç olmazsa en az bir kere kese yaptırın

Bol su içmek, sudan her şekilde faydalanmak önemlidir. 60 kilo civarında bir erişkinin yaklaşık olarak 1,5-2 litre civarında su içmesi gerekir. Su, dolaşımı destekler, alınan besinlerin özümsenmesi için gereklidir. Aynı şekilde zararlı maddelerin atılması için suya ihtiyaç vardır. Suyla yapılan terapiler bizim geleneğimizde vardır. Hamamlarda yüzyıllarca geleneksel temizlenme ve bugünün peelingi olan keselenmeyle atalarımız pırıl pırıl ciltlere sahip olmuştur. Ayda bir kese yapmak ciltteki ölü hücreleri uzaklaştırır. Cildin temizlenmesi için en doğru ve en basit yol; su kullanmaktır. Kuru ve yağlı ciltler için uygun olan sabun veya temizleyicileri suyla kullanmak en basit ve temel temizliktir. Temizlik, sağlıklı cildin en önemli gereğidir.

Sigaranın cilde düşman olduğunu unutmayın

Sigaranın ve dumanının içerdiği toksik maddeler hem bağ dokusunun bozulmasına hem de cildin rengini kaybetmesine neden olur; kırışıklık ve leke oluşumunu hızlandırır. Sigara kullanmamak ve içilen ortamlardan uzak durmak sağlıklı bir cilt için gereklidir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber