Erdoğan: Sav valiyi CHP il başkanı sanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2008 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan: Sav Müslümanlardan özür dilemeli

Başbakan Erdoğan, dinleme iddialarıyla ilgili CHP'nin GAP gündemini sabote ettiğini belirterek ?CHP 5 gün sonra harekete geçti? dedi. Erdoğan, Önder Sav'ın Müslümanlardan özür dilemesini isteyerek Sav'ın valileri CHP il başkanı sandığını söyledi.

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından gazetecilerin karşısına çıkarak, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Hükümetinin icraatlarını anlatan Erdoğan, CHP'nin ise gündem saptırma atağını sürdürdüğünü söyledi. CHP'nin iyimsir ortamı zehirlemek için özel bir gayret sarfettiğini belirten Erdoğan, GAP projesinin ülke genelinde meydana getirdiği olumlu havayı CHP'nin sabote ettiğini vurguladı. CHP'nin gündemi sürekli fuzuli gündemle işgal ettiğine değinen Başbakan, CHP'den sürrealist siyaset anlayışını bırakmasını istedi ve ?Sürrealist anlayış artık sadece CHP'ye değil memlekete de zarar vermektedir? dedi.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'la ilgili haberin pazartesi günü yayınlandığını belirten Erdoğan şöyle konuştu:

?CHP ne yapıyor? Aradan 5 gün geçtikten, İçişleri Bakanlığı suç duyurusunda bulunduktan, Savcı harekete geçtikten sonra ve tam 5 gün sonra harekete geçti. ?Dostlar savcılıkta görsün' davranışı mıdır bu? Konuyu ciddiyetle ele alıp hemen suç duyurusunda bulunmak yerine Baykal GAP'ı sabote etmek için projenin açıklandığı günü bekledi. Böyle ağır ve ciddi bir meselede CHP'nin ciddiyetten yoksun bu yaklaşımını nasıl izah edebiliriz? Bunun tek bir izahı var. CHP, planlayarak, bilerek, isteyerek ülkenin iyimser gündemini kundaklamıştır. Ortalığı ateşe verdikten sonra da şimdi de nasıl kaçarımın hesabını yapıyor. Bu işten nasıl sıyrılacağını düşünüyor, o kadar kolay değil. Ortalığı karıştırıp bu ağır suçlamaların sorumluluğundan kaçamayacaksınız. Biz hükümet olarak bu işin peşini bırakmayacağız. Baykal ya bu iddialarını ispatlayacak ya da bu iddianın altında kalacak. Gensoru verme alışkanlığına kapıldınız, gensorunun da izzetiyle oynadınız. Baykal yalanlandıkça batıyor. CHP için bu işten başka kurtuluş yoktur, ispat edecektir. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar arkalarında olacağız. Hangi deliğe girerlerse girsinler arkalarında olacağız.?

HODRİ MEYDAN DEDİK, HALA SES YOK

Baykal'ın AK Parti ile ilgili iddialarını yargıya taşıdıklarını dile getiren Erdoğan, ?AK Parti'liler araştırma önergesini Meclis'e sundu, hodri meydan dedi, hala ses yok. Buyrun beraber araştıralım. Ortaya belge koy, koyamayacaksın. Her yönden ve tüm boyutlarıyla konunun üzerine gidiyoruz. Kimin yasadışı dinlemeleri aydınlatmak, kimin de örtbas istediğini milletimiz ayan beyan görecek. Kimi hedef alırsa alsın kişilerin yasa dışı yollarla dinlenmesini özel hayata müdahale olarak görüyoruz ve böyle bir dinlemeyi kabul etmiyoruz? diye konuştu.

SAV, MÜSLÜMANLARDAN ÖZÜR DİLEMELİ

Yasadışı dinleme insan haklarına aykırı bir eylem olduğunun ve hiçbir gerekçeyle onaylamayacaklarının altını çizen Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

?Bizim hükümetimiz yasadışı dinleme cezalarını artırdı. Konu daha yargıya intikal etmeden, araştırılmadan AK Parti'yi suçlamak, hükümeti zan altında bırakmak, polise çeşitli isnatlarda bulunmak insaf dışıdır, izan dışıdır. CHP istemese bile biz bu olayın sonuna kadar gideceğiz. Tabi ki CHP lideri Baykal ve Genel Sekreteri Sav'ın paniğini, iftiralarını anlayabiliyoruz. CHP'li Sav'ın peygambere hakaret eden konuşmalarının ardından paniğini anlıyoruz. Sayın Sav, öncelikle çıkıp bu ülkenin insanlarından, Müslümanlardan özür dilemelidir. Şimdi bunu örtmenin gayreti içerisindeler. Daha büyük bir skandal meydana getirerek başka bir skandalı ortadan kaldıramazsınız. Sayın Sav, kendinize avukatlar aramayın, siz kendiniz konuşmak zorundasınız. Bu iş avukatla çözülmez, sizin dilinizden çıkacak. Başka çıkış yolu aramayın, çünkü bu çıkmaz yol.?

SAV, VALİYİ CHP İL BAŞKANI SANIYOR

Erdoğan, yaşanan gelişmelerin aklına aklıma 1940'ların baskıcı, tek parti yönetimlerini getirdiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

?Sayın Sav, hala 1940'larda yaşadığını sanıyor ve devletin valilerini de CHP'nin il başkanı sanıyor. Valiler artık CHP'nin il başkanı değildir, başka bir partinin il başkanı da olamaz. Baykal sürekli kadrolaşma iddialarını gündeme getiriyor. O vali orada 5 yıldır görev yapıyor, eğer kadrolaşma olsaydı onu oradan çoktan görevden alırdık. Bu ülkede kadrolaşmanın mihmandarı, önderi ve duayeni CHP zihniyetidir. Sayın Baykal, bağırarak çağırarak kuru gürültüyle bu gerçekleri saklayamazsınız. Milletin gündeminden ve gerçeklerden bu kadar kopuk bir siyaset anlayışıyla bir yere varmanız mümkün değildir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber