Türk Büro Sen, Memur-Sen'e tazminat ödeyecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Haziran 2008 13:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, sendikaya ait resmi web sitesi olan turkburosen.org.tr adresinde yayınlanan yazısında, Memur-Sen'e ve Memur-Sen üyelerine eleştiri sınırlarının ötesinde hakarette bulunmuştu.

Sendikanın web sitesinde yayımlanan yazıda "ilkesiz, ülküsüz, çıkarcı, dün nasıl yeşillendilese bugün de aynılar, bunların ağa babaları öyle değilmi?... kurumlarda memur-sen adına yöneticilik ve temsilcilik yapanların tamamına yakını o kurumlarda en silik, en şahsiyetsiz, en menfaaatperest insanlardır. Bunların tek sermayesi yalan dolandır. Gerçekten öyle değil mi? şöyle etrafınıza bir bakın Allah aşkına ne kadar sündük insan varsa hepsi bir araya toplanmışlar... Bunlar her devrin adamları, en büyük sermayeleri yalandır.. işbirlikçi, çıkarcı mahluklar.." şeklinde ibareler bulunuyordu.

Ankara 20. Asliye hukuk Mahkemesi verdiği kararda ülküsüz, çıkarcı, ilkesiz, ağa baba, en silik, en şahsiyetsiz, en menfaaatperest, sündük, sermayeleri yalan, iktidar yağdanlığı, işbirlikçi mahluk gibi söz ve deyimlerin kişilik haklarına saldırı oluşturduğu konusunda hiçbir şüphe bulunmadığını belirtti.

Mahkemenin kararına göre Yokuş, Memur-Sen'e toplam 6500 YTL maneviz tazminat ödeyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber