Şehit Uzman Çavuş gözyaşları içinde toprağa verildi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 03 Haziran 2008 18:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehit Uzman Çavuş İhsan Kaya'nın Türk bayrağına sarılı tabutu, bugün Ankara'dan askeri uçakla Merzifon 5'nci Ana Jet Üssü Komutanlığı'na getirildi.

Ardından da konvoy eşliğinde memleketi Çorum'a getirilen şehit Uzman Çavuş Kaya için gözyaşları sel oldu. İlk tören Çepni Mahallesi'ndeki evinin önünde yapıldı. Son kez evine getirilen şehit İhsan Kaya, burada akrabaları ve komşularını da gözyaşına boğdu.

Ardından Türk bayrağına sarılı tabutu askerlerin omuzunda Ulu Cami'ne getirildi. Burada ikindi namazının peşinden kılınan cenaze namazından sonra da Çorum Şehitliği'ndeki törene geçildi. Vali Mustafa Toprak, Amasya Valisi Celalettin Lekesiz, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kaya, Çorum Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ufuk Tuncer, askeri erkan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Baba Eşref ve anne Nazife Kaya güçlükle ayakta dururken, şehit eşi Fatma Kaya sinir krizi geçirdi. Fatma Kaya ve anne Nazife Kaya, şehidin Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin 4 yaşındaki oğlu İlter Kaan ise babasının silah arkadaşlarının kucağında olup bitenden habersiz çevresini izledi. Daha sonra şehit Uzman Çİhsan Kaya, şehitlikte toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber