İnce TRT genel Müdürünün 50 bin YTL maaş aldığını iddia etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2008 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in maaşının yaklaşık 50 bin YTL olduğunu iddia ederek, ?gerçek dışı beyanlarda bulunduğu? gerekçesiyle Şahin'in istifasını istedi.

İnce, Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, TRT Kanununda değişiklik yapan kanun tasarısının görüşmelerinde, Şahin'in maaşını gündeme getirdiklerini anımsattı.

TBMM Genel Kurulunda Şahin'in TRT'den 6 bin YTL, Telekomdan da 8 bin YTL aldığının açıklandığını anımsatan İnce, daha sonra bu konuyu araştırdıklarını söyledi.

İnce, ?Şahin, TRT Genel Müdürlüğü için RTÜK'e yaptığı başvuruda, Telekom ve Telekomun iştiraklerindeki Yönetim Kurulu üyeliklerini, büyük ihtimalle gizlemiştir. Gizlemişse, yaptığı durum TRT Yasasının 11. maddesine ve Devlet Memurları Kanunun 30. maddesine aykırıdır. Gizlememişse, bu sefer de RTÜK suç işlemiştir? diye konuştu.

İnce, Şahin'in olduğu her yerde gerçek dışı beyan olduğunu ileri sürdü.

?BAKAN, KENDİSİNİ YANILTAN ŞAHİN'İ GÖREVDE ALMALI?

İnce, Şahin'in maaşının 50 bin YTL'ye yakın olduğunu iddia ederek, Şahin'in, Assistt Rehberlik ve Müşteri Hizmetleri Anonim Şirketi'nin Yönetim Kurulunda Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığını söyledi. İnce, Ticaret Sicili Gazetesine göre, Yönetim Kurulu üyelerine aylık 5 bin YTL verildiğini kaydederek, ?Sayın Bakan'a diyorum ki, açlık, yoksulluk sınırında yaşayan insanların, Genel Müdürün maaşını bilmeye hakkı var. 6 bindi, 14 bin oldu, bugün de 19 bin YTL'ye çıktı. Bunun devamı gelecek? dedi.

?Göreve geldiği ilk andan itibaren sürekli gerçek dışı beyanlarda bulunan Genel Müdürü istifaya davet ediyorum? diyen İnce, Şahin'in, TBMM'yi, bakanı ve kamuoyunu yanılttığını savundu. İnce, Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın, kendisini yanıltan Şahin'i görevden alması gerektiğini öne sürdü.

Şahin'in, TRT'nin değil, Telekomun makam aracını kullandığını savundu.

İnce, gelecek hafta, Şahin'in bir maaşını daha açıklayacaklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber