Diyanet: Cuma ve bayram namazlarına kadınlar da gelmeli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2008 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Cuma ve bayram namazlarına bayanların da gelmesi gerektiğini söyledi.

Nuh Nebi Camisi'nde Cuma Namazı kılan Bardakoğlu, namaz öncesi verdiği vaazda, camilerin yalnızca erkekler için değil bayanlar içinde ibadet yeri olduğunu ifade etti. Müslümanlara İslam'ı en iyi şekilde öğrenmelerini tavsiye eden Bardakoğlu, şöyle konuştu:

"Unutmayın camiler sadece namaz kılınan yer değildir. Müslümanların bir araya geldiği, hal hatırın sorulduğu, sıkıntıların giderildiği yerdir. Borcu olana, hastası olana sahip çıkılan yerdir. Sizler de birbirinizin hatırını sorun, yardımcı olun. Böylece kaynaşırsınız. Namaz bir vazife değil, bir imtiyazdır. Ayrıca camiler yalnızca erkekler için değil bayanlar için de ibadet yeridir. Cuma ve bayram namazlarına bayanlar da gelmeli."

Bardakoğlu, yakında okulların tatil olacağını ve Kuran kurslarının açılacağını belirterek, vatandaşlardan çocuklarını bu kurslara göndermelerini istedi.

Iğdır'da yaşayan Caferi, Sünni ve Şafi mezhebinden olan insanların birlik içinde Allah'a ibadet etmesi gerektiğini vurgulayan Bardakoğlu, "Dini bilgileri sadece camilerde hocalardan öğrenmeyin. Şimdi her camiye mini kütüphaneler kuruyoruz. Buradaki kitapları alıp okuyun. Dinimizi daha iyi şekilde öğrenin. Dini bilgilerinizi artırın" şeklinde konuştu.

Bardakoğlu, gazetecileri de uyararak caminin ibadet yeri olduğunu, dünya işlerine camide yer verilmemesi gerektiğini belirterek, görüntü çekmemeleri konusunda uyardı. Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, daha sonra, Iğdır Valisi Saffet Karahisarlı ve Belediye Başkanı Nurettin Aras'ı makamında ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber