'Ana Kız Okuldayız' kampanyası başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2008 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Ana Kız Okuldayız" okuma yazma kampanyası başladı.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Türkiye için çok hayırlı, çok değerli bir faaliyet" için bir araya gelindiğini ifade etti.

Erdoğan, "Daha çok ışığa, daha çok aydınlığa, daha çok sevgiye ve daha çok bilgiye ulaşmanın kapılarını açıyoruz. Bugün burada yeni bir okuma yazma öğretimi kampanyasının açılışını gerçekleştiriyoruz. Okuyarak öğrenerek karanlığı aşacak, aydınlığa ulaşacağız. İstiyoruz ki kimse bilgi edinme hakkından mahrum kalmasın, kimse eğitim yolunda haksızlığa maruz kalmasın" dedi.

Eğitim sisteminin eskiye nazaran çok büyük gelişmeler gösterdiğini, ancak hala toplumun bir kesiminin bundan yararlanamadığını görmenin kendisini üzdüğünü ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Geçmişte birçok değişik nedenden dolayı eğitim faaliyetine hiç başlamamış veya yarım bırakmak durumunda kalmış vatandaşlarımız var. Hala okuma yazma bilmeyen 5 milyona yakın insanımız var. Bu rakam 2000'li yılların başında 6,5 milyon civarındaydı. Demek ki son 5 yılda 1,5 milyon insanımız okuma yazma öğrenmiş. Ben bu 1,5 milyon insanımızın her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum."

Okuma yazma öğrenenlere emek veren ve okuma yazma öğreten eğitimcilere de teşekkür eden Erdoğan, "İnşallah 4 yıl içinde okuma yazma bilmeyen 5 milyona yakın vatandaşımızın 3 milyonu daha okuma yazma öğrenecek" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber