Osmaniye milli eğitim müdürlüğü mülga yönetmeliğe göre yönetici atıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Haziran 2008 23:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığına devredilen Sağlık Meslek Lisesi Yöneticiliklerinin atanmaları;

Türk Eğitim Sen tarafından yayapılan açıklamaya ve konuyla ilgili edindiğimiz bilgilere göre; Osmaniye Valiliği tarafından Sağlık Meslek Lisesinde geçici görevli 3 Müdür yardımcısı farklı okullara asaleten atanmışlardır. Sağlık Meslek Lisesi okul müdür vekili ve okuldaki diğer vekil idareciler ise atanmamışlardır.

Türk Eğitim Sen Osmaniye Şubesi tarafından, bu kişilerin hangi yönetmeliğin hangi maddesine göre atandıkları Osmaniye Milli Eğitim Müdürlüğüne sorulmuş, gelen cevapta; Personel Genel Müdürlüğünün 11/12/2007 tarih ve 76990 sayılı yazısına göre atandıkları ifade edilmiştir. Bu sefer ilgi yazı, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden istenmiş, Mili Eğitim Müdürlüğü yazıyı vermemiştir, yazı Milli Eğitim Bakanlığından istenmiş Bakanlık valilikten istenmesini bildirmiştir. Valilikten istenen yazı ise ilgiliye verilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 11/12/2007 tarih ve 76990 sayılı, kapatılan okulların yöneticileri konulu Sayın Remzi KAYA imzalı yazısına göre; 13 Nisan 2007 günlü 26492 sayılı Resmî Gazetede yayınlanan Yönetici Atama Yönetmeliğinin 16.maddesinin ikinci fıkrasındaki ?Görev yapmakta oldukları eğitim kurumlarının herhangi bir nedenle kapatılmasına bağlı olarak yöneticilik görevleri sona erenler, istekleri de dikkate alınarak, başkaca bir şart aranmaksızın durumlarına uygun eğitim kurumu yöneticiliklerine atamaya yetkili olanlarca tekrar atanabilirler.? hükmüne göre atanabilecekleri ve yönetmeliğin "Yeniden Atamayı" düzenleyen 16.maddesinin yürütmesi durdurulmadığından kurumu her hangi bir nedenle kapatıldığı için yöneticilikleri düşen yöneticilerin atamalarının yapılmasının mevzuata aykırı olmadığı, atamaların bu doğrultuda yapılabileceği belirtilmektedir. Ama burada sözü edilen kapatılan okulların yöneticileridir.

Osmaniye Valiliği, bu okullar kapatılmadığına göre Osmaniye Sağlık Meslek Lisesindeki bu geçici görevli idarecileri bu yazıya dayanarak nasıl atamışlardır?

Aynı okulda geçici görevli diğer kişileri neden atamamışlardır?

Bu yazıya göre Sağlık Meslek Liselerindeki geçici görevli idareciler atanabiliyorsa neden diğer illerdeki idareciler atanmamışlardır?

Aynı yönetmeliğin 16. Maddesi 1.fıkrası ?Daha önce yöneticilik görevinde bulunmuş olanlar, bu Yönetmelik ile yönetici olarak atanacaklarda aranan şartları taşımaları kaydıyla yöneticilik görevlerinden ayrıldıkları tarihten en az bir yıl geçtikten sonra durumlarına uygun yöneticilik görevlerine atamaya yetkili olanlarca tekrar atanabilirler.? hükümlerine göre; Milli Eğitim Bakanlığına devredilen Sağlık Meslek Lisesi Yöneticiliklerinin bu okullarda devredilmeden önceki idarecilikleri dikkate alınmadan bu fıkraya göre atanmaları mümkün müdü? Bu durumun hem bakanlık hem de bu kişiler tarafından değerlendirilerek açıklama yapılması ve dilekçe ile atanmalarını istemeleri gerekmektedir.

Ayrıca; Milli Eğitim Bakanlığına devredilen Sağlık Meslek Lisesi Yöneticiliklerini Bakan Sayın Hüseyin ÇELİK in cevaplandırması üzere Soru Önergesiyle meclise taşıyan CHP Yalova Milletvekili Sayın Muharrem İNCE'ye verilen cevapta; Sayın Hüseyin ÇELİK; ?Ayrıca söz konusu Yönetmeliğin bazı maddeleri hakkında Danıştay tarafından yürütülmesinin durdurulması ve iptal kararı verilmesi üzerine eğitim kurumlarına herhangi bir atama yapılmamaktadır. Yargı kararı ve kamuoyunun beklentileri dikkate alınarak yeni bir yönetmelik taslağı hazırlanmasına yönelik çalışmalar başlatılmış olup çalışmalar tamamlandıktan sonra Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek ve kamuoyu da konuya ilişkin bilgilenecektir Bilgilerinize arz ederim.? Demiştir.

Yani 13/04/2007 tarihli yönetmeliğe göre Bakan Hüseyin ÇELİK hiçbir işlem yapılmasının mümkün olmaması nedeniyle atama yapılmadığı fakat imkanlar ölçüsünde görevlendirmeler yapıldığı imza altına alınırken, Personel Genel Müdürü Remzi Kaya tarafından 11/12/2007 tarih ve 76990 sayılı yazıyla atama yapılabileceği ve bu doğrultuda yapılan atamaların hukuka uygun olduğu ifadeleri imza altına alınmaktadır.

Sayın Hüseyin ÇELİK imzalı yazıda 13/04/2007 tarihli yönetmeliğe göre hiçbir işlem yapılmadığı belirtilmesine rağmen Personel Genel Müdürlüğü imzalı yazıda böyle bir ifadenin bulunmasının izahı nedir?

Bu durum kafaları karıştırmaktadır.

Kamuoyunun bilgisine sunuyoruz?

Şu Anda Durum Nedir?

Şu anda 13/04/2007 tarihli yönetmelik 24/04/2008 tarihli yönetmelikle yürürlükten kaldırıldığından mülga yönetmeliğe göre işlem yapılması mümkün değildir. Ayrıca eğitim camiasında 24/04/2008 tarihli yönetmeliğe göre Genelge Yayımlanması ısrarla beklenmektedir. Oysaki yönetmelik yürürlüktedir ve atama yetkisi valiliklerdedir. Atamaların yapılması için hiçbir hukuki engel bulunmamaktadır. Bakanlığın yönetmeliğin yargıdan dönüp dönmeyeceğini beklediği yönündeki ifadeler yapılan işe şüpheyle yaklaşmak anlamı taşıyacağından anlamsızdır.

Fakat hukuka ve mahkeme kararlarına aykırılığı açık olduğu belirtilen yönetmeliğin yargıdan dönmesi de kaçınılmazdır.

Maksut BALMUK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber