Sahte polis muhabiri polise yakalandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2008 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Konak ilçesinde, kendisini polis muhabiri olarak tanıtan ve 8 ayrı dolandırıcılık suçundan aranan cezaevi firarisi Şükrü Murat Dikmen (39), elinde polis telsizi ve sahte basın kartıyla birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

İstanbul Üniversitesi Matematik Bölümü'nden mezun olan ve yüksek lisans yapan Dikmen'in dolandırıcılık suçundan yattığı Foça Yarı Açık Cezaevi'nden 8 yıl önce kaçtığı ortaya çıktı.

Akşam saatlerinde Eşrefpaşa Caddesi üzerinde devriye gezen polis ekipleri, elinde polis telsizi bulunan bir kişiden şüphelenerek kimlik sorgulaması yaptı. Üzerinden Murat Karacan (42) adına düzenlenmiş ve üstünde "Basın" amblemli Ekip Araştırma Polis Haberleri Gazetesi yazılı sahte bir kimlik çıkan kişi, kendisinin "Polis Muhabiri" olduğunu söyledi. Yapılan soruşturmada, kişinin gerçek adının Şükrü Murat Dikmen (39) olduğu, Foça Yarı Açık Cezaevi'nden kaçtığı ve 8 ayrı dolandırıcılık suçundan arandığı ortaya çıktı.

Ayrıca, İstanbul Üniversitesi Matematik Bölümü'nden 1993 yılında mezun olan ve yüksek lisans yaptığı öğrenilen Dikmen'in yine dolandırıcılık suçundan 1996 yılında girdiği cezaevinden 2000 yılında kaçtığı belirlendi. Asayiş Şube Müdürlüğü, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alınan ve suçunu itiraf ettiği bildirilen Dikmen'in sorgulamasında, polis telsizini bir TIR şoföründen parayla satın aldığını ve polis telsizini gören kişilere kendisini "Polis Muhabiri" ya da "Gazeteci" olarak tanıtarak güven sağladığını ve bu yolla dolandırıcılık yaptığını söylediği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber