4 öğretmene 'W' soruşturması

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Haziran 2008 15:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Eğitim Sen Adana şubesi bugün yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığının talimatıyla Mersin Valiliğine gönderilen bir yazının ardından Mersin Eğitim Sen Yöneticisi 4 üye hakkında soruşturma açıldığını belirti.

Şube Başkanı Güven Boğa açıklamasında "Soruşturma konusu çok ilginç; Yasal başvurusu yapılmış ve izin alınmış Newroz etkinliğine ?Yaşasın Newroz-KESK? pankartıyla katılmaları soruşturma nedeni olarak gösterilmiştir. ?W? kelimesinin kullanılması bir suç olarak ele alınmış ve arkadaşlarımız hakkında hızlı bir şekilde soruşturma açılmıştır. Umumi tuvaletlerin üzerinde ki ?WC? ibaresi bir suç olarak algılanmayan ülkemizde, devletin kendi TV kanallarından farklı dil ve lehçelerden yayın yapıldığı bir dönemde ?Newroz? kelimesi içerisindeki ?W? bir suçmuş gibi gösterilebilinmektedir. Asimilasyoncu ve inkarcı politikaların hüküm sürdüğü bir süreçte Eğitim Sen herkesin anadilde eğitim yapmasını ısrarlı bir şekilde savunmaya devam edecektir." dedi.

Eğitim Sen Diyarbakır Şube Yöneticisi Hasan GÜNGÖR hakkında neredeyse katıldığı her sendikal etkinlik sonrası disiplin soruşturması başlatıldığını belirten Güven Boğa "Son olarak aldığı disiplin cezaları gerekçe gösterilerek, Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla devlet memurluğundan çıkarılmıştır. Hasan GÜNGÖR'ün devlet memurluğundan çıkarılmasının tek nedeni katıldığı sendikal etkinliklerdir. Katıldığı sendikal etkinlikler gerekçe gösterilerek, Hasan GÜNGÖR'ÜN devlet memurluğundan çıkarılmasının demokratik toplum ve örgütlenme özgürlüğüyle bağdaştırılması olanaksızdır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber