Çelik: Sınıf geçme yönetmeliği uygulanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2008 14:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- 12.06.2008 - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği'nin bu eğitim öğretim yılında öğrencilere uygulanması ile bir problem bulunmadığını söyledi.

Çelik, yurt dışından gelen ve yükseköğrenimlerini Türkiye'de tamamlayan öğrencilerin MEB Şura Salonu'nda düzenlenen mezuniyet törenine katıldı.


Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği değişti


Çelik, bir gazetecinin, söz konusu yönetmeliğin bugün yayımlandığını ve yarın da öğrencilerin karne alacağını anımsatarak, "bu öğrenciler için yönetmelik hükümlerinin uygulanıp uygulanmayacağını" sorması üzerine, "1960'lı ve 1970'li yılların şartlarına göre düşünüyorsunuz herhalde. Şimdi elektronik çağındayız. Notlar dün teslim edildi ve dökümü yapılacak. Kesinlikle, hiçbir problem söz konusu değil" dedi.

Başarılı öğrencilerin erken mezun olmasına yönelik çalışmalarının devam ettiğini belirten Çelik, "Bundan vazgeçmiş değiliz. Onu bu yönetmelikle birlikte yapmak istemedik. Yaz aylarında daha detaylı çalışacağız ve onu da gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber