Öğretmen ve müdüre de karne çıktı, başarı hedefi arttı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2008 20:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Burdur'da hizmet veren Gölcük Dershaneleri, öğrencilerin yanı sıra öğretmen, veli ve şube müdürlerine de karne veriyor. Öğrencilerin yetersiz kaldığı konular, öğretmenlerin karnelerine yansıyor ve kurum idaresi öğretmenin eksiklerini tespit etmesini sağlıyor.

Bu sistem ile yüzde 25 oranında daha verimli olmaya başladıklarını söyleyen Gölcük Dershaneleri Burdur Müdürü Müslüm Yılmaz, "Ortaöğretim Kurumları Sınavı(OKS), Öğrenci Seçme Sınavı(ÖSS) ve Seviye Belirleme Sınavları(SBS) açıklandığında başarı çıtamızın da yükseldiğini göreceğimize eminim" diye konuştu.

Burdur ve ilçelerinde toplam 5 şubesi bulunan Gölcük Dershaneleri kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Kahvaltı sonunda Müslüm Yılmaz tarafından yıl içinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verildi. Yıllardır kuruma ve öğrencilere başarı sağlayan kitap okuma, etüd, hızlandırma, öğrenciyle bire bir görüşme gibi yöntemlerin bu yıl da kullanıldığı vurgulandı. Ayrıca ilk kez bu yıl uygulanan 4 mevsim eğitim ve ödev takip sistemi hakkında bilgi verildi. Dershanelerin Genel Müdürü Yılmaz, eğitime ara verilemeyeceğinden bahsetti. Dinlenmelerin olacağını ancak 4 mevsim düzenli bir şekilde çalışmanın eğitimdeki başarıyı katlayacağını ifade eden Yılmaz, yeni dönem eğitimlerini mayıs ayından itibaren vermeye başladıklarını anlattı.

Ödev takip sistemi hakkında da bilgiler veren Yılmaz, her öğretmenin, her dersin, her sorunun bir kodunun bulunduğunu anlattı. Bu kodlar sayesinde hangi öğretmenin hangi sınıfta hangi soruları sorduğunu ve bunlara kaç öğrencinin çözüm bulabildiğinin tespit edileceğini vurgulayan Yılmaz, "Bu kodlama sayesinde öğrencilerin yoğun olarak çözemedikleri soruları soran öğretmenlerle görüşüyoruz. Bu sorunun niçin çözülemediğini irdeliyor, eksiklikleri gideriyoruz. Bu sistem öğrenciyi değil, öğretmeni, veliyi ve yönetimi sorguluyor. Kendi karnemizden öğrencilerin eksikliklerini tespit ediyor ve gerekli konuların bir kez daha anlatılmasını sağlıyoruz. Geçen yıllarda Gölcük Dershanesi başarıları ve çıkarttığı şampiyonlarla adını duyurdu. Bu yıl da gerek OKS, gerek ÖSS, gerekse SBS'ye girecek yavrularımızın yüksek başarılar alacağına eminiz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber