İl il dolaşarak yurt ve dersane soyan azılı hırsız yakalandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2008 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özellikle Güvender'e bağlı dersaneler ile yurtlara öğrenci ya da görevli gibi girip hırsızlık yapan A.Ö. (Abdurahman Özdemir-30), İzmir'de yakalandı. Poliste 25 ayrı hırsızlık suçundan kaydı bulanan A.Ö.'nün, çaldığı paralarla yabancı uyruklu kadınlarla alem yaptığı belirlendi.

Olay, Bornova'nın Mevlana Mahallesi'ndeki Mustafa Tomak Erkek Öğrenci Yurdu'nda meydana geldi. İzmir, İstanbul, Ankara, Ordu, Erzurum ve Bursa gibi illerdeki yurt ve dershanelerden para, kredi kartı, cep telefonu ve dizüstü bilgiasayar çalan 30 yaşındaki A.Ö., sabah 06:30 sıralarında yurda geldi. Öğrencilerin okul telaşı yaşadığı saati seçen A.Ö., memleketinden dönen bir öğrenci için kapının açılmasını fırsat bilerek kimseye sormadan yurda girdi. Öğrenci yakınlarından oluşan bir grup ile yurtta toplantı yapacaklarını, gerekli izinleri aldıklarını, kendilerine bir oda verilmesini istedi. Misafir odasına yerleştirilen zanlı, bir süre sonra odaları gezerek çalacak eşya aramaya başladı. Güvenlik kameralarından zanlının şüpheli hareketlerini izleyen yetkililer, polisten yardım istedi. Yurt çalışanları, zanlıyı, polis ekipleri yurda gelinceye kadar oyaladı. Gözaltına alınan A.Ö., Işıkkent Polis Karakolu'na götürüldü.

Polise "Celil Kalıncı" adına hazırlanmış sahte kimlik veren A.Ö., bir süre sonra gerçek kimliğini açıklamak zorunda kaldı. 25 hırsızlık olayında suç kaydı bulunan A.Ö., tutuklanarak Buca Cezaevi'ne kondu. Emniyet yetkilileri, A.Ö.'nün kullandığı otomobilde yaptığı aramada, 30'a yakın anahtar buldu. Anahtarla A.Ö.'nün girdiği dershane ve yurtlardaki dolapları açtığı iddia edildi. A.Ö.'nün, çaldığı paralarla alem yaptığı ve yabancı uyruklu kadınlarla harcadığı belirlendi. 1996 yılından beri hırsızlıkla geçindiği belirlenen A.Ö.'nün İstanbul'dan kiraladığı otomobilde eğlence yerlerinde yabancı uyruklu kadınlarla çekilmiş fotoğraflar bulundu.

Zanlının yakalanmasından sonra yurt yöneticilerine Türkiye'nin dört bir yanından telefon yağmaya başladı. Çok sayıda kişi aynı şahıs tarafından soyulduğunu ihbar etti. Sahte kimlik olayının üzerine gidilmesi ve diğer ihbarlarla zanlının daha başka bağlantılarının ortaya çıkarılabileceği belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber