Okullar bitti şimdi sıra sporda

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2008 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir, Manisa ve Uşak'ta Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri'nin yanı sıra belediyelerin katkılarıyla düzenlenen yaz spor okullarıyla gençlerin yaz tatillerinde sporla iç içe olmaları amaçlanıyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde, 1985'ten beri İl Müdürlükleri tarafından sürdürülen İl Spor Merkezleri, İzmir'de de 29 Haziran'dan itibaren konuklarını ağırlayacak. 36 branşta kurs açılacak merkezlerde, hem dar gelirli gençlere spor imkanı sunulması planlanırken, hem de gençlerin boş zamanlarını değerlendirmesi hedefleniyor.

2002'de başlatılan bedensel, görme, işitme ve zihinsel engellilere yönelik il spor merkezi çalışmaları bu yıl da devam ederken, engelli vatandaşlardan herhangi bir ücret alınmayacağı öğrenildi.

17 merkezde kayıtları devam eden il spor merkezlerine katılmak isteyenler 7.50 YTL-32.50 YTL arasında ücret ödeyerek bu kurslardan faydalanabilecekler. Yüzme kursuna katılmak isteyen İzmirliler ise 70 YTL karşılığında Atatürk Yüzme Havuzu ve Narlıdere Yüzme Havuzu'nda bu hizmetten yararlanabilecek.

-BELEDİYELERDEN YAZ SPOR OKULLARI

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin her yıl açtığı yaz spor okullarından geçen yıl 8 bin kişinin faydalandığı, bu yıl rakamın 12 bine çıkartılmasının hedeflendiği öğrenildi. Her yaştan İzmirliler'in hizmetine açık olan okullarda Celal Atik Yüzme Havuzu'ndaki yüzme kurslarının aylık ücreti 35 YTL olarak belirlenirken, diğer branşlardaki fiyatlar 10-20 YTL arasında değişiyor.

Kültürpark'taki Celal Atik Spor Salonu, Bornova Evka-4 Spor Salonu, Buca Hasanağa Bahçesi'ndeki okullarda aralarında satranç, okçuluk gibi branşların da bulunduğu 19 kategoride kurslar açılacak.

1930-1960'lı yıllarda yelken ve kürek sporunda kullanılan ve tekrar kente kazandırılan ''İzmir Kayıkları''nda yelken ve kürek kursları da bu sene devam edecek. İnciraltı'nda uzman eğitimciler tarafından verilecek İzmir Kayıkları yelken ve kürek kursları ücretsiz olacak. Haftanın 6 günü, 18 yaş üstü İzmirliler bu kurslardan yararlanabilecek.

Konak Belediyesi tüm yıl boyunca sürdürdüğü spor okullarını yaz mevsimiyle birlikte artırıyor. Futbol, voleybol, basketbol, tekvando, aerobik-step ve halk oyunları kurslarının sayısını artıran belediye, bocce kurslarını da isteyenlere sunuyor. Tamamen ücretsiz olan kurslarda, katılanlara malzemeleri hediye olarak veriliyor.

Karşıyaka Belediyesi de voleybol, futbol, basketbol, yüzme ve tenis dallarında açtığı spor okullarında, haftanın 2 günü katılımcılara spor imkanı veriyor. Tenis'in aylık 30 YTL ücretli olduğu okullarda, diğer branşlara katılmak isteyenler aylık 20 YTL ücret ödeyecek.

Bornova Belediyesi de 7-15 yaş arasına 10 dalda eğitim verecek yaz spor okullarını 28 Haziran'da başlatacak. Bornova Şehir Stadı'nda yapılacak törenle açılacak okullarda eğitimler ağustos ayının sonuna kadar devam edecek. Yüzme kursları için 30 YTL, diğer branşlardaki kursların ücretleri ise 15 YTL olarak tespit edildi.

-MANİSA-

Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılacak 15 branştaki yaz spor okullarında yüzme dışındaki dallarda katılımcılar 10 YTL karşılığında bu kurslardan faydalanabilecek. Yüzme kursunun aylık ücretinin 60 YTL olduğu Manisa'da, belediye tarafından da futbol, voleybol, basketbol, judo ve yüzme dallarında kurslar açılacak.

7-15 yaş arası çocukların kayıt yaptırabileceği kurslarda yüzme kursunun aylık ücreti 90 YTL, diğer branşların ise ücreti 30 YTL olarak tespit edildi.

-UŞAK-

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde Uşak'ta başlatılacak Yaz Gelişim Kurslarında atletizm, basketbol, badminton, güreş, karate, halter, hentbol, masa tenisi, voleybol ve tekvando branşlarında kurslar açılacak.

5-18 yaş grubunun katılabileceği kurslarda, yüzme kursu aylık 90 YTL olarak belirlenirken, diğer kurslardan yararlanmak için katılımcılar 30 YTL ücret ödeyecek.

Uşak Belediyesi de futbol, yüzme, cimnastik, karate ve halter dallarında yaz gelişim kursları açacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber