Bu haberi okumadan yola çıkmayın

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2008 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okulların tatil edilmesinin ardından uzun yola çıkacak vatandaşlara trafik uzmanlarından uyarı geldi.

"Araç kullanırken pedalların hissedilmesi ve güvenlik bir sürüş için çıplak ayakla veya terlikle araç kullanmayın, hafif ve rahat ayakkabı tercih edin." diyen uzmanlar, Türkiye'de yük ve yolcu taşımacılığının yüzde 95'inin karayoluyla gerçekleştirildiğini söylüyor.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Mustafa Kihtır, sürücü ve araç sayısındaki artışa rağmen karayollarındaki iyileştirmenin aynı paralelde olmaması nedeniyle her yıl binlerce vatandaşın trafik kazalarında hayatını kaybettiğini kaydetti.

Kihtır, istatistiklerde Türkiye'de meydana gelen trafik kazalarının yüzde 97'sinin insan hatalarından kaynaklandığının belirlendiğini vurguladı.

Yaz dönemiyle birlikte insanların sık sık seyahat etmelerinin trafiği daha da yoğunlaştırdığını anlatan Kihtır, bu çerçevede sürücülerin her zamankinden daha dikkatli olmaları ve trafik kurallarına harfiyen uymaları gerektiğini kaydetti.

Sürücülerin yolculukları boyunca aşırı hız yapmamaları, süratlerini yol, hava ve trafik durumuna göre ayarlamalarının büyük önem taşıdığına dikkat çeken Kıhtır, "Sürücüler, araçlarına bindikleri andan itibaren gidilecek yerin uzak veya yakın olmasına bakılmaksızın mutlaka emniyet kemerlerini takmalılar. Yorgun ve uykusuz araç kullanılmamalı, kendilerini yorgun hissettiklerinde mutlaka dinlenmeliler. Hatalı ve tehlikeli şerit değiştirilmemeli, trafik işaret ve işaretçilerine uyulmalı. Yol yapımı ve bakım çalışması yürütülen yerlerde yavaş seyredilmeli, gündüz yolculuklarında bile diğer sürücüler tarafından fark edilmek için aracın farları yakılmalıdır. Yola çıkmadan önce araçların bakımları yaptırılmalıdır. Bunun yanı sıra araç kullanırken pedalların hissedilmesi ve güvenlik bir sürüş için çıplak ayakla veya terlikle araç kullanılmamalı, hafif ve rahat ayakkabı tercih edilmelidir.'' dedi.

Sürücülere, uzun yolculuklarda 100 kilometre arayla dinlenmeleri önerisinde bulunan Kihtır, yollarda kural ihlali yapan, tehlikeli araç kullanan sürücülerin de ''155 Polis İmdat'' telefonuna bildirilmelerini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber