Şehitler üzerinden haksız kazanç

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2008 13:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Iğdır'da terör mağdurlarının zararlarını fazla göstererek haksız kazanç elde edilmesini sağlayan bir köy muhtarı ve iki bilirkişi hakkında soruşturma başlattı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 5233 Sayılı Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkındaki Kanun kapsamında Aralık ilçesine bağlı Adetli köyü Hıdırlı mezrasındaki terörden zarar gören 88 kişinin yaptığı başvurular değerlendirilerek belirlenen zararları ödendi.

Mezrada yaşayan bazı kişilerin başvurusu üzerine başlatılan inceleme kapsamında terörden dolayı tazminat almayı hak eden 88 kişiden 24'üne 303 bin 334 YTL haksız ödeme yapıldığı belirledi.Köy muhtarı ve iki bilirkişi hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusu yapılırken, haksız ödenen 303 bin 304 YTL'nin geri alınmasıiçin de tebligat yapıldığı öğrenildi.

-VALİ KARAHİSARLI: "KİM FAZLA PARA ALMIŞSA GERİ ÖDEYECEKTİR"

Iğdır Valisi Saffet Karahisarlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5233Sayılı Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların KarşılanmasıHakkındaki Kanun kapsamında bir köy muhtarı ile 2 bilirkişihazırladıkları zarar tespit çizelgesini gerçeğe aykırı düzenlediklerininbelirlendiğini söyledi.

Terör mağduru bazı kişilerin de yalan beyanda bulunduklarını anlatanKarahisarlı, "köy muhtarı ve bilirkişiler hakkında savcılığa suçduyurusunda bulunduk. Bunlar hakkında soruşturma sürüyor. Yalan beyan ile hazırlanan gerçeğe aykırı çizelge ile kim fazla para almışsa geriödeyecektir. Bu işi yapanlar cezası kalmayacaktır. Ayrıca terörzararlarının karşılanması için yapılan başvuruların tümünü de yeniden

inceliyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber