KKKA hastalığına yakalanan 3 doktor ve 1 sağlık görevlisi taburcu oluyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2008 15:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mahmut Koç, hastanede Kırım Kongo Kanamalı bir hastaya müdahale ederken bu hastalığa yakalanan 3 doktor ve 1 sağlık görevlisinin durumlarının iyi olduğunu, 2 veya 3 gün içerisinde taburcu olacaklarını söyledi.

Numuna Hastanesi bahçesinde konu ile ilgili olarak basın mensuplarına bir açıklama yapan Mahmut Koç, "KKKA hastalığı nedeniyle tedavi gören ve kaybettiğimiz bir hastaya müdahale eden üç doktorumuz ve bir sağlık personeli müdahale sırasında bu hastalığa maruz kaldılar ve gözetim altına alındılar" dedi.

Şu anda hasta olan personelin durumlarının çok iyi oldugunu ve hayati tehlikeleri olmadıgını söyleyen Koç, iki veya üç gün içerisinde kendilerinin taburcu olacaklarını söyledi. Gazete ve televizyonlarda hastane yönetiminin bu türlü hastalıklara müdahalelerde gerekli tedbirleri almadıgı yönünde çıkan haberlere tepki gösteren Koç, hastaya müdahale eden personelin bu sırada, gerek özel kıyafet gerekse maske kullandığını belirterek, hastalığın müdahale sırasında yakın temas yolu ile geçtigini ifade etti.

Mahmut Koç, şu an Numune Hastanesi'nde Kırım Kongo Kanamalı Atesi Hastalığı ile ilgili herhangi bir tehlikenin olmadıgını söyleyerek, her şeyin kontrol altında olduğunu ve hastanenin temiz olduğunu söyledi. Başhekim Mahmut Koç'un yaptığı konuşmanın ardından hastane bahçesinde toplanan Asistan Hekimler Eşgüdüm Kurulu üyesi bir grup asistan hekim ise konu ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı.

Bu arada, açıklama yapan asistan doktorlar ise Numune Hastenesi'nde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı'na yakalanan bir hastaya müdahale sırasında 3 asistan doktor ve bir sağlık görevlisinin bu hastalığa yakalanmasından üzüntü duyulduğunu ifade ettiler. Asistan hekimler, hastane yönetiminin yaptığı müdahale sırasında gerekli tüm tedbir ve önlemleri aldığı yönündeki açıklamalara tepki göstererek, hastane yönetimimin bu olayda gerekli önlemleri almadığını ve gerekli çalışma koşullarını saglamadıgını savundular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber